Merhabalar! Almanya Schengen vizesi, kimileri için korkulu, kimleri için heyecan verici bir rüyadır Almanya. Kesin olan şudur ki burası dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir ülkedir. Eğer adımınızı atmaya karar verdiyseniz ilk yapmanız gereken şey ise vizenizi almaktır. Almanya vizesi almak için başvuru süreci de gözünüzü korkutmasın. Almanya vizesi nasıl alınır anlatacağım. Almanya vizesi hakkındaki tüm bilgileri sizin için yazdık.
Web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]TELEFON: 0545 571 7 571 Email: info@kocakvize.com[/box]
Schengen Vizesi Hakkında
Schengen Vizesine İlişkin Genel Bilgiler
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır. Başta ziyaret, turistik veya ticari seyahatler için alınması gereken doğru vize Schengen Vizesi´dir.
Schengen Bölgesi 26 ülkeden ibarettir: Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan.
Vize başvurunuzu, asıl seyahat etmek istediğiniz ülke Avrupa ülkesi hangisi ise, yurtdışındaki temsillikleri için servis sağlayacağı IDATA. VFS Global’dir. Vize başvuru merkezleri başvuruları sizin için yetkili olan Temsilciliğe (Ankara, Istanbul, İzmir) teslim eder.
Vakitlice vize başvurusunda bulunulması önemle tavsiye olunur: Vize Bölümü, eksiksiz ibraz edilen vize başvuruları hakkında, başvuru evrakı Vize Bölümüne (iDATA´ya değil) teslim edildikten sonra esasen 15 gün içerisinde karar vermek zorunda. Bu nedenle seyahatinizden en geç 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak, seyahatinizden önce üç aydan (02.02.2020´den itibaren 6 ay) daha da erken bir tarihte başvuruda bulunmamalısınız. Başvuru evrakının iDATA´dan Vize Bölümüne teslim edilmesi ve oradan tekrar geri gönderilmesi de ilaveten bir kaç gün sürebilir (örn. Antalya´dan İzmir´e veya Gaziantep´ten Ankara´ya). Özellikle Ramazan Bayramı veya Kurban Bayramı öncesinde veya Almanya´nın dini Bayramları olan Paskalya veya Noel Bayramı öncesinde işlem süreleri uzayabilir. 18 yaşını dolduran herkesin kendisi başvuruda bulunması gerekmekte. Reşit olmayanlarda ise velayet sahibi başvuru evrakını imzalar.
25 Eylül 2014´ten beri Schengen vize başvurusunda da 12 yaşını doldurmuş başvuru sahiplerinden parmak izi alınması gerekmekte. Bu nedenle Vize Başvuru Merkezi firması vize başvurularını sadece randevuyla almaktadır. Randevular www.idata.com.tr adresinden temin edilebilmekte. Bir veya iki gün sonrası için randevu almak mümkün. Acil durumlarda (acil iş seyahati, tedavi, ölüm gibi durumlar) randevusuz da Vize Başvuru Merkezi şubelerine başvurabilirsiniz.
Parmak izi alınabilmesi için, her başvuru sahibinin şahsen Vize Başvuru Merkezi şubesine gitmesi gerekmekte. Alınan parmak izi verileri beş yıl süreyle Avrupa Birliği Vize Bilgi Sistemi´nde (VIS) saklanacaktır. Bir kez parmak izi verdikten sonra bu süre zarfında yapacağınız diğer vize başvurularınızı vekil tayin ettiğiniz bir kişi aracılığı ile de yapabilirisiniz. Yetkilendirme için örnek vekaletname metnine www.tuerkei.diplo.de/mustervollmacht adresinden ulaşabilirsiniz. Beş yıllık süre dolduktan sonra yeniden parmak izi alınması gerekecektir.
iDATA´ya ait sekiz şubenin (İstanbul Avrupa yakası, İstanbul Anadolu yakası, Bursa, Ankara, Trabzon, Gaziantep, İzmir, Antalya) çalışma saatleri ve ulaşım bilgilerine www.idata.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Asıl seyahat etmek istediğiniz ülke Almanya ise, başvuru evrakınızı Vize Başvuru Merkezi ´nin herhangi bir şubesine verebilirsiniz. Vize Başvuru Merkezi başvuruları otomatik olarak ikamet ettiğiniz yere göre sizin için yetkili olan Vize Bölümüne teslim eder.
Başvuru formları Vize Başvuru Merkezi tarafından veya Vize Bölümlerinden ücretsiz olarak temin edilebilir ya da internetten adresinden indirilebilir. İnternet sayfamızdan daha ayrıntılı bilgilere ve bilgi notlarına da ulaşabilirsiniz.
Almanya için Türkiye genelinde geçerli olan 08504608493 (0850460VIZE) no´lu çağrı merkezinden (yurt dışından 0090-212-970 8493) iDATA Pazartesi – Cuma günleri arasında saat 08:00 ila 12:30 ve 13:30 ila 17:30 arasında tüm vize sorularına dair danışmanlık hizmeti vermektedir. Bu telefon görüşmeleri Türkiye´deki sabit hat tarifesine göre ücretlendirilmektedir.
Başvurunun hazırlık safhası
Başvurunuzu aşağıdaki üç aşamada hazırlayınız:
1.) Elektronik vize başvuru formumu doldurun. Alternatif vize başvuru formunun çıktısını alıp, elle doldurabilirsiniz.
Elektronik Vize Başvuru Formu | Doldurmak icin form
2.) Başvuru formuna ilave edilecek evrakları hazırlayın. Eksik evrak başvurunuzun red edilmesine neden olabilir. Seyahat amacınıza göre hazırlanması gereken belgelerin olduğu bilgi notları aşağıdadır:
3.) Vize başvurusunda bulunmak için bir randevu alınız. Başvuruyu zamanında gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Mevcut düzenlemeler gereği, vize başvurularının 15 gün içerisinde sonuçlandırılması gerekmektedir. Bu nedenle Schengen Vizesi için en geç seyahatinizden 15 gün önce başvurmalısınız. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz.
Schengen Vize Türleri
[box type=”success” align=”” class=”” width=””]
Schengen Vizesine İlişkin Genel Bilgiler (C Tipi Vize)
Seyahat Sağlık Sigortası ve Sağlık Sigortası
Kültürel veya Sportif Bir Etkinliğe ya da bir Kongreye Katılma Vizesi
Havaalanı Transit Vize (A Tipi Vize) ve Transit (C Tipi Vize)
[/box]
İş Seyahati Vizesi (Ticari Schengen Vizesi)
İş seyahati amacıyla yapacağınız vize başvurusu için aşağıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Bu bilgi notunu kontrol listesi olarak kullanabilirsiniz.
- Eksiksiz ve şahsen imzalanmış vize başvuru formu ve İkamet Kanunu´nun 54. maddesine göre gerekli ek belge
- Pasaport
- Son üç yıl içindeki vizelerinize (Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) ait birer adet fotokopi
- 1 adet vesikalık resim
- Seyahat sağlık sigortası
- Vize harcı
- Uçuş veya seyahat rezervasyonu veya diğer ulaşım aracına ilişkin belge
- Aşağıdaki bilgileri içeren Alman firmaya ait davetiye (aslı veya faks):
- Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi
- Başvuru sahibinin adı ve firmadaki görevi ile firmasının adı
- Talep edilen vize süresi (birden fazla seyahat olacak mı?)
- Seyahatin amacı, hedefi ve süresi (firma adı belirtilmeli)
- İcabında seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair belge
- Planlanan seyahat süresi için masrafları karşılayabilecek yeterli maddi imkana sahip olunduğuna dair belge, örneğin
- Son üç ayki hesap hareketlerini gösteren banka hesap cüzdanı
- Son üç aya dair maaş bordrosu
Ücretliler için ilaveten:
- Aşağıdaki bilgileri içeren Türkiye´deki işveren firmanın yazısı (aslı): o
- Başvuru sahibinin firmadaki görevi
- Talep edilen vize süresi (birden fazla seyahat düşünülüyor mu?)
- Seyahatin amacı, hedefi ve süresi (firma adı belirtilmeli)
- Almanya´daki masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat yazısı
- SGK Giriş ve Hizmet Dökümü
Firma sahipleri için ilaveten:
- Ticaret veya Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti (fotokopisi, 6 aydan eski olmamalı)
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
- Vergi Levhası
Çiftçiler için ilaveten:
- Ziraat Odasından Çiftçilik Belgesi
Aile ve Akraba Ziyaret Vizesi
Ziyaret Amaçlı Vize
Yakınlarınızı ziyaret amacıyla yapacağınız vize başvurusu için aşağıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Seyahate katılacak herkes için (küçük çocuklar için de) ayrı başvuruda bulunulması şarttır. Bu bilgi notunu kontrol listesi olarak kullanabilirsiniz.
- Eksiksiz ve şahsen imzalanmış vize başvuru formu
- Pasaport
- Son üç yıl içindeki vizelerinize (Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) ait birer adet fotokopi
- 1 adet vesikalık resim
- Seyahat sağlık sigortası
- Vize harcı
- Uçuş rezervasyonu veya diğer ulaşım aracına ilişkin belge Almanya´da kalınacak süredeki masrafların ne şekilde karşılanacağına dair belge, örneğin
- Almanya´daki davet edenin yabancılar dairesince hazırlattığı davetiye
- veya kendi maddi imkanlarınıza dair belge (örn. banka hesabınızda düzenli olarak bulunan bakiye)
- Seyahat amacına dair belge: Şayet masrafların karşılanacağına dair resmi bir davetiye ibraz edilmez ise, düz bir dilekçe şeklinde hazırlanmış davetiye ibraz edilmelidir.
- Gelir belgeleri (örn. Maaş bordrosu, hesap cüzdanı, kira geliri, Almanya´dan gelen havaleler vs.)
- Türk vatandaşları için: Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (düşünceler kısmı da olmalı)
- Küçükler için (18 yaş altı): Veliler tarafından verilmiş noter tastikli seyahat izni veya velayet hakkına tek başına sahip olduğuna ilişkin belge (örneğin ebeveynlerin boşanmış olması halinde veya velilerin biri vefat etmiş olması halinde)
Ücretli ve memurlar için ilaveten:
- Yaptığınız işe dair açıklama içeren çalışma belgesi
- Talep edilen vize süresi için izin belgesi
- Bağkur/SGK dökümü, SGK giriş bildirgesi ve son maaş belgesi
Firma/serbest meslek sahipleri için ilaveten:
- Ticaret veya Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti (fotokopisi, 6 aydan eski olmamalı)
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
- Vergi Levhası
Çiftçiler için ilaveten:
- Ziraat Odasından Çiftçilik Belgesi
Emekliler için ilaveten:
- Aylık emekli maaşını gösteren emeklilik belgesi
Öğrenciler için ilaveten:
- Öğrenci belgesi
Turistik Amaçlı Schengen Vizesi
Turistik seyahat amacıyla yapacağınız vize başvurusu için aşağıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Seyahate katılacak herkes için (küçük çocuklar için de) ayrı başvuruda bulunulması şarttır. Bu bilgi notunu kontrol listesi olarak kullanabilirsiniz.
- Eksiksiz ve şahsen imzalanmış vize başvuru formu
- Pasaport
- Son üç yıl içindeki vizelerinize (Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) ait birer adet fotokopi
- 1 adet vesikalık
- Seyahat sağlık sigortası
- Vize
- Uçuş veya seyahat rezervasyonu veya diğer ulaşım aracına ilişkin belge
- Otel rezervasyonu veya seyahat planına ilişkin belge Almanya´da kalınacak süredeki masrafların ne şekilde karşılanacağına dair belge, örneğin
- Son 3 aya ait banka hesap cüzdanı o
- Son 3 aya ait maaş bordrosu
- Küçükler için (18 yaş altı): Veliler tarafından verilmiş noter tastikli seyahat izni veya velayet hakkına tek başına sahip olduğuna ilişkin belge (örneğin ebeveynlerin boşanmış olması halinde veya velilerin biri vefat etmiş olması halinde)
Ücretli ve memurlar için ilaveten:
- Yaptığınız işe dair açıklama içeren çalışma belgesi
- Talep edilen vize süresi için izin belgesi
- Bağkur/SGK dökümü,
- SGK giriş bildirgesi ve son maaş belgesi
Firma/serbest meslek sahipleri için ilaveten:
- Ticaret veya Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti (fotokopisi, 6 aydan eski olmamalı)
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
- Vergi Levhası
Çiftçiler için ilaveten:
- Ziraat Odasından Çiftçilik Belgesi
Emekliler için ilaveten:
- Aylık emekli maaşını gösteren emeklilik belgesi
Öğrenciler için ilaveten:
- Öğrenci belgesi
Kültürel veya sportif bir etkinliğe ya da bir kongreye katılma
Kültürel veya sportif bir etkinliğe ya da bir kongreye katılmak amacıyla yapacağınız vize başvurusu için aşağıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Bu bilgi notunu kontrol listesi olarak kullanabilirsiniz.
- Eksiksiz ve şahsen imzalanmış vize başvuru formu ve İkamet Kanunu´nun 54. maddesine göre gerekli ek belge
- Pasaport
- Son üç yıl içindeki vizelerinize (Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) ait birer adet fotokopi
- 1 adet vesikalık resim
- Seyahat sağlık sigortası
- Vize harcı
- Uçuş veya seyahat rezervasyonu veya diğer ulaşım aracına ilişkin belge
- Otel veya konaklama yerine ilişkin belge
- Almanya´da kalınacak süredeki masrafların ne şekilde karşılanacağına dair belge, örneğin
- Son 3 aya ait banka hesap cüzdanı
- Son 3 aya ait maaş bordrosu
- Küçükler için (18 yaş altı): Veliler tarafından verilmiş noter tastikli seyahat izni veya velayet hakkına tek başına sahip olduğuna ilişkin belge (örneğin ebeveynlerin boşanmış olması halinde veya velilerin biri vefat etmiş olması halinde)
Seyahat amacına göre aşağıdaki belgeler ibraz edilmelidir:
Kültürel bir etkinliğe veya kongreye katılmak için:
- Etkinliği organize eden tarafından düzenlenmiş bir davetiye veya kültürel hizmeti sunan ile yapılmış sözleşme ya da aşağıdaki bilgileri içeren yenilikçi bir çalışmaya dair davetiye
- Etkinliği organize edenin adresi ve iletişim bilgileri ile etkinliğin yapılacağı yer ve Almanya`daki mekan hakkında bilgi
- Etkinliğin yapılacağı zaman aralığı ve etkinliğin türü
- Başvuru sahibinin adı ve görevi hakkında bilgi
- İcabında seyahat, konaklama vb. giderlerinin karşılanacağına dair belge
Spor etkinliğine katılmak için:
- Spor kulübü veya spor federasyonu tarafından verilen davetiye veya aşağıdaki bilgileri içeren ve spor organizasyonuna katılımı tasdikleyen belge:
- Etkinliği organize edenin adresi ve iletişim bilgileri ve etkinliğin yapılacağı yer ve Almanya`daki mekan hakkında bilgi
- Etkinliğin yapılacağı zaman aralığı ve etkinliğin türü
- Sporcu ve onun görevi hakkında bilgi o İcabında seyahat, konaklama vb. giderlerinin karşılanacağına dair belge
- Gönderen Türkiye spor kulübü veya spor federasyonu tarafından verilen ve aşağıdaki bilgileri içeren belge:
- Etkinliğin yapılacağı zaman aralığı ve etkinliğin türü
- Sporcu ve onun görevi hakkında bilgi
- İcabında seyahat, konaklama vb. giderlerinin karşılanacağına dair belge
Başvuru sahibi ayrıca şahsi durumu ile ilgili aşağıdaki belgeleri de ibraz etmelidir:
Ücretliler için ilaveten:
- İşveren firmanın yazısı ve/veya izin belgesi
- SGK Giriş ve Hizmet Dökümü
- SGK´lı değilse, noter onaylı iş akdi
Firma/serbest meslek sahipleri için ilaveten:
- Ticaret veya Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti (fotokopisi, 6 aydan eski olmamalı)
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
- Vergi Levhası
Çiftçiler için ilaveten:
- Ziraat Odasından Çiftçilik Belgesi
Emekliler için ilaveten:
- Aylık emekli maaşını gösteren emeklilik belgesi
Öğrenciler için ilaveten:
- Öğrenci belgesi
Vize Randevu Sistemi. Vize Randevu Alımı
Vize başvurusunda bulunmak için bir randevu alınız. Başvuruyu zamanında gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Mevcut düzenlemeler gereği, vize başvurularının 15 gün içerisinde sonuçladırılması gerekmektedir. Bu nedenle Schengen Vizesi için en geç seyahatinizden 15 gün önce başvurmalısınız. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]İDATA vize randevu sistemi için tıklayınız. VFS Global Randevu sistemi için tıklayınız[/box]
Bilgilendirme
[box type=”note” align=”” class=”” width=””]Dışarıdan hizmet veren firmalar yetkili acentalar Konsolosluk harici hizmet veren yetkili kuruluş İDATA, VFS GLOBAL vize başvuru merkezleri firmalarıdır. Yetkili Acentalar bu firmalar ile çalışmaktadır. Belirtilen firma, size vize başvurunuzda yardımcı olur ve başvurunuzu yetkili dış temsilciliğe iletir. Yetkili dış temsilcilik başvurunuzu inceleyerek, hakkında karar verir. Vize Başvuru Merkezleri firmasının, tüm Türkiye’de, Avrupa Ülkelerin dış temsilciliklerinin denetimi altında, sekiz ofisi bulunmaktadır. Verilen hizmet, başvurular için kısa vadeli randevu alınmasını ve Vize Bölümü’nde sıra beklemeden işlemlerinizi gerçekleştirmenizi sağlar. Ayrıca ek hizmetler (VIP hizmeti vs.) alınabilmektedir. iDATA ve hizmetleri hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.: iDATA[/box]
Sorularınız için Sık Sorulan Sorular (SSS) kısmına da bakabilirsiniz.
Bilgilendirme
[box type=”note” align=”” class=”” width=””]Şahsen başvurma zorunluluğundan muafiyet Son 59 ay içinde Schengen Vizesi başvurusu sırasında parmak izi vermiş olan başvuru sahipleri, şahsen başvurma zorunluluğundan muaftır. Bu durumda başvuru sahipleri, yazılı vekalet verdikleri bir kişi aracılığıyla da başvurularını yapabilirler: Örnek Yazılı Vekaletname Tüm Avrupa Ülkeleri -büroları, Türkiye’de ikamet ettiğiniz il veya ilçeden bağımsız olarak, vize başvurunuzu kabul etmektedir. Başvurunuz Vize başvuru merkezi tarafından ikamet ettiğiniz ilden sorumlu Avrupa Ülkeleri dış temsilciliğinin Vize Bölümü’ne iletilecektir.[/box]
Vize başvurusu
Vize başvurusunda bulunmak üzere Almanya’nın dış temsilciliğindeki veya Vize Başvuru Merkezlerine randevunuza zamanında geliniz. Görüşmede tüm başvuru evrakları eksiksiz teslim edilir, vize işlem ücreti ödenir ve seyahatinizle ilgili soruları cevaplandırmanız istenir. Ayrıca fotoğrafınız ile –gerekli olduğu takdire – parmak izi kayıtlarınız alınır.
Başvuru değerlendirme süreci
Avrupa Ülkeleri dış temsilciliği başvurunuzu inceler ve ilgili kararları verir. Bu bağlamda öncelikle başvurunuzun yasal koşulları yerine getirip getirmediği denetlenir. Vize başvuru değerlendirme süresi esas itibariyle 15 güne kadar sürebilir. Yasal olarak tanınan başvuru değerlendirme süreci devam ederken, vize başvurunuzun hangi aşamada olduğuna dair soruların cevaplandırılamayacağını anlayışla karşılamanızı rica ederiz. Ayrıca başvuru işlem süreci hakkında yalnızca başvuru sahiplerine, onların yasal temsilcilerine veya başvuru sahipleri tarafından yazılı vekaletnameyle yetkilendirilmiş kişilere bilgi verilmektedir.
Bilgilendirme
[box type=”note” align=”” class=”” width=””]Önemli Uyarı: Vize Bölümü’ne –özellikle resmi başvuru öncesinde- doğrudan talep edilmeyen belgeleri göndermeyiniz. Bu tür belgeler dış temsilcilikte muhafaza edilememekte ve hangi başvuruya ait olduğu anlaşılamamaktadır. Lütfen gerekli olan tüm belgeleri başvuru randevunuzda yanınızda getiriniz.[/box]
Pasaport iadesi
Alman dış temsilciliğinin, başvurunuz hakkında karar vermesinin ardından pasaportlar iDATA firması üzerinden iade edilmektedir. Başvuru Takip
Vize başvurunuzu doğrudan dış temsilcilikte gerçekleştirdiğiniz takdirde, pasaportunuzu sadece söz konusu temsilcilikten teslim alabilirsiniz. Bunun mümkün olmadığı durumlarda, bir yakınınızı vs. pasaportu sizin adınıza almak üzere yazılı olarak yetkilendirebilirsiniz. Bununla ilgili aşağıdaki vekaletnameyi doldurarak, yetkilendirdiğiniz kişiye, pasaport tesliminde dış temsilciliğe ibraz etmesi için, vermeniz gerekmektedir. Örnek Vekaletname.
İyi yolculuklar! Vize sahipleri için notlar!
Vize etiketinizdeki bilgilerde herhangi bir hata oluşmadığı takdirde, seyahatinize hiçbir engel yoktur. Pasaportunuzu teslim aldığınızda vize etiketindeki bilgileri lütfen kontrol ediniz. Hatalı bilgilerin düzeltilebilmesi ve vizenin yeniden tanzim edilebilmesi için hatalı bilgileri derhal Vize Acentasına bildiriniz!
Vizenizde isminiz, pasaport numaranız ve fotoğrafınız yer almaktadır. Ayrıca vizenin geçerlilik süresi belirtilmiştir. Bu süre, seyahatinizin gerçekleşeceği zamanı kapsamaktadır. Ülkede kalacağınız günlerin sayısı da vizede kayıtlıdır. Bu sayı, vize geçerlilik süresi boyunca Schengen Bölgesi’nde azami kaç gün kalabileceğinizi gösterir. Temsilciliğimiz seyahatinizde esneklik sağlamayı hedeflemektedir: Gerekli durumlarda seyahatinizde kısa vadeli değişiklikler yapabilmeniz için, vizenizin geçerlilik süresini kalacağınız gün sayısına 15 gün ekleyerek belirlemekteyiz.
Bilgilendirme
[box type=”note” align=”” class=”” width=””]Vizeye sahip olmak seyahat eden kişiye koşulsuz şartsız Avrupa ülkelerine vizesini aldığınız ülkeye giriş hakkı tanımamaktadır. Bu konuda nihai kararı Schengen Bölgesi’ne girişte hudut kontrol makamları vermektedir. Sınır güvenlik görevlileri girişte pasaportunuz ve geçerli vizeyle birlikte, maddi durumunuz, seyahat süresi ve seyahat amacınız ile sağlık sigortanıza dair belgeleri talep edebilmektedir. Dolayısıyla vize başvurusunda ibraz ettiğiniz evrakların bir kısmını (davetiye, otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası poliçesi) seyahatinizde yanınızda bulundurunuz.[/box]
Vize başvurum reddedildi – Ne yapabilirim?
Vize başvurunuz reddedildiği takdirde, bunun çeşitli sebepleri olabilir. Ret sebeplerini, tarafınıza gönderilen cevap yazısında bulabilirsiniz. Red kararları ile ilgili Türkçe örneklere buradan bakabilirsiniz:
Ankara Büyükelçiliği / İstanbul Başkonsolosluğu / İzmir Başkonsolosluğu
Vize başvurunuzu eksiksiz, seyahat amacınız hakkında net olan ve denetlenebilir belgeler ibraz etmek suretiyle her zaman yenileyebilirsiniz.
Alternatif olarak itiraz dilekçesinde yardımcı olabilecek Metin: İtiraz Bilgi Notu 89 – Lütfen işlem süresinin 3 aya Kadar sürebileceğini dikkate aliniz.
PCR Testi istiyor mu? Almanya Aşı İstiyor mu?
ALMANYAALMANYA’YA GİDECEK YOLCULAR İÇİN SEYAHAT KISITLAMALARI |
Hangi aşıları kabul ediyor? | Herhangi bir aşı gerekliliği bulunmamaktadır. Resmi vize kuralları geçerlidir. |
Kaç doz aşı istiyor? | Herhangi bir aşı gerekliliği bulunmamaktadır. Resmi vize kuralları geçerlidir. |
Süre şartı var mı? | Herhangi bir aşı gerekliliği bulunmamaktadır. Resmi vize kuralları geçerlidir. |
PCR Testi istiyor mu? | Test istenmemektedir. |
ALMANYA’YA GİDECEK YOLCULAR İÇİN SEYAHAT KISITLAMALARI
– Aşılanmamış yolcular için giriş kısıtlaması vardır
– Karantina zorunlu değildir
– Aşılanmamış yolcular için negatif PCR test sonucu
ALMANYA VİZESİ HAKKINDA BİLGİ ALINIZ
Sık Sorulan Sorular (SSS)
Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmalı mıyım?
Seyahat Sağlık Sigortası ve Sağlık Sigortası
Schengen Vizesi: Avrupa hukukuna göre seyahat eden herkesin Schengen ülkelerinde bulunduğu sürenin tamamını kapsayan bir sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir. Bu sigorta asgari belli bazı kriterleri yerine getirmelidir.
- Sigorta, tüm olası hastalık veya memlekete nakil masraflarını asgari 30.000 Avro’ya kadar karşılamalı ve tüm Schengen bölgesini kapsamalıdır (sadece Almanya’ya seyahat edecekseniz bile)
- Sigortalı olduğunuzu kanıtlamak zorundasınız. Bunu poliçenin aslı ile belgeleyebilirsiniz. Poliçe nüshasının ibraz edildiği durumlarda, mutlaka ödeme yapıldığını gösteren belge eklenmelidir.
- Sigortanız, gidiş ve dönüş günleriniz dahil, seyahat sürenizin tamamını kapsamalıdır. Sigorta geçerliliği saat 12.00’de başlamakta ve yine saat 12.00’de sona ermektedir. Bu sebeple sigorta poliçesi, seyahat tarihinden bir gün önce ve dönüş tarihinden bir gün sonrasınıda da geçerli olacak şekilde düzenlenmelidir.
- Sigorta zorunluluğuna Almanya vatandaşlarının eşleri de tabidir.
- Sigorta şirketi, oluşabilecek tedavi masraflarını doğrudan hastane veya doktora ödemelidir. Masrafların sizin tarafınızdan ödenmesi ve akabinde sigorta şirketi tarafından size iade edilmesi düzenlemelere uygun değildir.
Ulusal Vize: Sağlık sigortası poliçeleri Almanca veya İngilizce olarak ibraz edilmelidir. Sigorta şirketlerinin çoğu belirtilen dillerde poliçe oluşturmaktadır. Schengen vizesi kapsamında düzenlenen sağlık sigortaları ulusal vize için yeterli değildir. Birçok poliçede, sigorta 90 günü aşan süreler için geçerli olsa bile, sigorta kapsamının en fazla 92 günlük, tekli seyahatler sonrasında ve/veya ikametin Almanya’ya alınmasıyla sona ereceğine dair ibareler yer almaktadır.
Schengen vizesi için yaptırılan standart seyahat sağlık sigortası hizmetlerinin Almanya’daki yasal sigortaların kapsadığı hizmetler ile kıyaslanamayacağını ve bu nedenle Almanya’daki yabancılar daireleri tarafından kabul edilmediğini dikkate alınız. Dolayısıyla tercih etmiş olduğunuz sigorta kurumundan uzun süreli kalışlara uygun bir sigorta programı talep etmeniz önerilir. Söz konusu sigorta paketleri
Almanya seyahati öncesinde de kolayca temin edilebilmektedir. Toplam bir yıla kadar Almanya’da kalmayı planlıyorsanız, Vize Bölümü tüm süreyi kapsayan bir vize düzenleyebilmektedir. Bu durumda ibraz edilecek sağlık sigorta belgesinin tüm süreyi kapsadığından emin olunuz. Bir yılı aşacak diğer uzun süreli ikametler için yapılan başvurularda ise (aile birleşimi hariç) vizeler genelde 6 aylık düzenlenmektedir. Böylece bu sürenin tamamını kapsayan sigorta yeterli olacaktır.
Üniversite eğitimi (öncesinde dil kursu eğitimini kapsamayan) ve çalışma amaçlı vize başvurularında (eş ve çocuklar dahil) Almanya’ya giriş tarihi itibariyle 15 gün geçerliliği bulunan sigortalar yeterli olmaktadır. Sigorta belgesinin vize başvurusunda ibraz edilmesi gerekmektedir.
Tüm diğer durumlarda sağlık sigortası belgesi, vize işlemleri sonuçlandığında, vize tanzim edilmeden önce ibraz edilmelidir. Yukarıdaki bilgiler yönlendirme amaçlı hazırlanmıştır. Gerektiğinde sigorta kapsamlarını ilgilendiren ek bilgiler talep edilebilmektedir. Bilgi notunun içeriği, oluşturulduğu tarihte güncel olan koşulları yansıtmaktadır.
Serbest Dolaşım Hakkı Bağlamında Vize. Bir Schengen vizesi ile başka schengen ülkesine gidebilir miyim?
Aşağıda sıralanan ülkelerden birinin vatandaşı (ve hayatta olan) bir kişinin aile ferdiyseniz (örn. eşi, hayat arkadaşı, çocuğu, diğer özel durumların Vize Bölümünce incelenmesi gerekir): Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, İzlanda, İtalya, Hırvatistan, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Birleşik Krallık (UK) ve Kıbrıs. Almanya dahil değildir. (metnin devamında AB/AET/İsviçre vatandaşı olarak anılacaktır)
Ve
Ağırlıklı olarak AB/AET/İsviçre vatandaşı ile birlikte Almanya´da bulunmak amacıyla (kastedilen aile birliğinin sağlanmasıdır)
örn. AB/AET/İsviçre vatandaşına bir iş seyahatinde refakat edecekseniz
veya halihazırda Almanya´da yaşamakta olan AB/AET/İsviçre vatandaşının yanına gidecekseniz o halde sizin için serbest dolaşım hakkı bakımından özel uygulamalar söz konusudur
. E-posta, faks veya posta yoluyla Vize Bölümüyle temasa geçerseniz, size en kısa sürede bir randevu verilir. iDATA firmasının hizmetinden yararlanmak isterseniz, oradaki ücretlendirmeye göre ücret ödemeniz gerekir. Vize ücrete tabi değildir. Azami 90 gün süreli seyahatler için parmak izi verilmesi zorunludur. Sürekli, yani 90 günden fazla Almanya`da yaşamak istediğiniz takdirde parmak izi gerekli değildir. Aşağıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Bu bilgi notunu kontrol listesi olarak kullanabilirsiniz
- Eksiksiz ve şahsen imzalanmış vize başvuru formu
- Geçerli pasaport
- 2 adet vesikalık resim (bilgisayar çıktısı ve 6 aydan eski olmamalı, 35×45 mm ebatlarında tam karşıdan çekilmiş olmalı)
- AB/AET/İsviçre vatandaşına ait pasaportun resimli sayfasının fotokopisi
- Akrabalık ilişkinizi kanıtlayan belge (örn. Evlenme veya Doğum Belgesi)
- Ağırlıklı olarak Almanya´da birlikte kalacağınıza dair belgeler (AB/AET/İsviçre vatandaşının uçuş rezervasyonu veya Almanya´daki ikamet kaydı)
- Küçükler için (18 yaş altı): Velayet sahibi/sahiplerinin başvuruda bulunması gerekir ya da başvuru için velayet sahibinden vekaletname ve boşanma durumunda velayet kararı ibraz edilmeli
Sadece Almanya´da 90 günden fazla kalınacak durumlarda:
- AB/AET/İsviçre vatandaşının gelir getirici bir işte çalıştığına dair belge (örn. maaş bordrosu) veya
- AB/AET/İsviçre vatandaşının çalışmıyor olması durumunda, masrafların ne şekilde karşılanacağına ve sağlık sigortasına veya seyahat sağlık sigortasına dair belgeler ibraz edilmelidir.
Şayet Almanya´da ağırlıklı olarak birlikte kalma durumu söz konusu değilse (örn. Türk vatandaşı olan eş bir iş seyahati için Almanya´ya gidiyor, fakat İngiliz eşi Türkiye´de kalıyor ise) ücrete tabi bir Schengen vizesi alınması gerekmektedir.
Eğer 90 günü aşan bir Almanya seyahati düşünülüyorsa ve AB/AET/İsviçre vatandaşının yanına taşınma durumu da söz konusu değilse ulusal vize alınması gerekecektir.
Adım adım başvuru
Süreç boyunca size yol gösterelim
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]
- İncele!
Seyahatiniz için doğru vize tipini seçiniz!
- Başvuru Yapın!
Vize başvurunuza başlayın
- Randevu Alın!
Vize başvuru merkezinden randevunuzu alın
- Ücretleri Ödeyin!
Ödemeniz gereken ücreti öğrenin
- Vize Başvuru Merkezini Ziyaret Edin!
Randevunuza gidin
- Başvurunuzu Takip Edin!
Vize başvurunuzdaki ilerlemeye ilişkin güncel bilgiler edinin
- Pasaportunuzu Teslim Alın!
Pasaportunuzu vize başvuru merkezinden alın
[/box]
Almanya Schengen Vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.