Başvuru gerçekleştirilirken tüm bürokratik sürece dikkat edilmelidir. Vize yanıtları: Hazırlanan Kanada vizesi başvuru formu ve evrakları göz önünde bulundurularak değerlendirilir
Uzun süreli ve hızlı vize sahibi olunmak isteniyorsa; Başvurular eksiksiz olarak yerine getirilmelidir. Sizde vize sahibi olmak istiyorsanız başvurunuzu bizimle güvenle gerçekleştirebilirsiniz.
Vize başvurusu muhakkak doğru kategoride gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde Kanada konsolosluğu tarafından işleme alınmayacaktır.
Kanada ülkesine seyahat gerçekleştirmek için ilk önce yetkili vize ofisleri üzerinden Vfs Global ve Kanada Büyükelçiliğinden Kanada vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Kanada vizesi için gerekli evrakları ve Kanada vizesi için istenilen belgeleri hazırladıktan sonra ve Kanada vize ücretini yatırdıktan sonra Kanada için aylık Kanada vizesi, yıllık Kanada vizesi, 5 yılık Kanada vizesi, 10 yıllık Kanada vizesi alabilirsiniz.
Kanada Vize Başvurusu
Kanada vize başvurusu, Kanada’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları seyahat amaçlarına göre vize türlerini belirlemeleri gerekmektedir. Ardından Kanada’nın Citizen ship and Immigration Canada (CIC) sitesinden Online Başvuru yaparak formu eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamladıktan sonra vize harç bedelini internet sitesi üzerinden yatırarak bu işlem tamamlanmalıdır. Diğer bir seçenek olan yetkilendirilmiş vize merkezleri aracılığıyla da vize işlemlerinizi yapabilirsiniz. Vize işleminin onaylandığına dair kararı Kanada Büyükelçiliği ve Kanada Konsolosluğu vermektedir.
Kanada seyahati amacına uygun vize türünü seçtikten sonra, Kanada Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile başvurunuzu yapmanız gerekir. Yetkili Kanada vize merkezi yapılan başvuruları kabul etmekle beraber, Kanada vizesi için gerekli evrakların hazırlanması süresinde herhangi bir danışmanlık sağlamaz. Kanada vize sürecinin daha kolay ilerleyebilmesi için danışmanlık hizmeti alması önerilir. Danışmanlık hizmeti zaman tasarrufu sağlayacağı gibi, daha doğru adımların atılmasını sağlayacağı için vizenin olumlu sonuçlanmasında etkili rol oynayacaktır.
Kanada Vize Başvurusu Adımları
Kanada Vizesi Başvuru Formu
Her vize süresinde olduğu gibi, Kanada vize başvurusunun ilk adımı Kanada Vize Başvuru Formu doldurmaktır. Vize başvurusu online olarak yapılmalıdır. Kanada Konsolosluğu resmi web sitesinden (CIC) ulaşılabilecek form için sitede şahsi bir hesabın açılması gerekmektedir. Ardından Kanada vize başvuru formu elektronik ortamda, İngilizce olarak doldurulmalıdır.
Koçak Vize ile çalışmaya karar verdiğinizde, vize türünüze ve kişisel durumunuza göre oluşturulacak evrak listesi tarafınıza bildirilecektir. Daha sonra vize uzmanlarımız tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş online formlar ile birlikte başvurunuz en doğru şekilde gerçekleştirilecektir.
Kanada vizesi başvuru formunun mutlaka eksiksiz ve doğru bilgiler ışığında doldurulması gerekmektedir. Eksik ya da hatalı bilgi paylaşımı Kanada vize başvurusunun reddine sebep olabilir. Başvuru formunda verilen tüm bilgiler adınıza işlenecek olan bir barkoda yansıtılacaktır. Bu nedenden dolayı eksiksiz ve doğru bilgiler vermek Kanada vize başvurusu süreci için büyük önem taşır.
Başvuru Formu Hakkında Önemli Uyarılar
Kanada Başvuru Formunun doğru bir şekilde doldurulması çok önemlidir. Bu nedenle uyarılara mutlaka dikkat edilmelidir.
- Hiçbir soru yanıtsız bırakılmamalıdır.
- Doğum yeri pasaportta yazıldığı gibi; “Beşiktaş” yazıyorsa sadece “Beşiktaş” yazılmalıdır. “İstanbul/Beşiktaş” veya “İstanbul” yazılmamalıdır.
- Pasaport numarasının kodlanması esnasında hiç boşluk bırakılmamalıdır.
- E-mail adresinin yazılması mecburidir. E-mail adresi doğru verilmelidir.
- Formun doldurulması esnasında yapılan yanlışlık, işlemin tekrar başa dönmesine sebep olacaktır. Lütfen formu özenle doldurunuz.
Form tamamen doldurulduktan sonra formda verilen tüm bilgiler bir barkoda yansıtılacaktır. Bu yüzden formda verdiğiniz bilgilerin doğruluğu çok önemlidir. Formun doldurma işlemi bittiğinde başvuru tarihi ve elektronik imza kısımlarının doldurulması ve onaylanan formun çıktısının alınması ile işlem sonlanacaktır. Barkodun laser çıktısının düzgün alındığından emin olunmalıdır.
Kanada Vize Kategorileri – Kanada Vize Türleri
Kanada vize türleri vize başvurusunda bulunacak kişinin seyahat amacına göre değişmektedir. Seyahat amacına uygun olmayan vize başvuruları Kanada Büyükelçiliği tarafından ret almaktadır. Kanada’da ikamet eden bir akrabasını ya da arkadaşını ziyaret etmek isteyen kişiler Aile/Arkadaş Ziyareti vizesine, seyahat amacı turizm olan kişiler ise Kanada Turistik vizesine başvurmalıdır. Kanada vizesi türleri ile ilgili detaylı bilgi aşağıda verilmiştir. İlgili linke tıklayarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
- Kanada Turist vizesi
- Kanada Ticari vize
- Kanada Aile ziyareti vizesi
- Kanada Çalışma vizesi
- Kanada Öğrenci vizesi
Adım-adım Vize Kılavuzu | |
1. Vize türünü tanımlayın | Seyahatiniz için doğru vizeyi seçin İlk adım ihtiyacınıza uygun vize türünü ve ilgili vizeye başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığınızı belirlemektir. Ayrıca başvurunuzla birlikte sunmanız gereken belgeleri, başvurunun ne kadar sürebileceği ve ödemeniz gereken ücretleri de bilmeniz gerekecektir. Her başvuru, vize kategoriniz geçerli kurallara uygun olmalıdır. Detaylı bilgi için Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosunun (IRCC) internet sitesini ziyaret ediniz Ayrıntılı bilgilere ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz: : Geçici Oturma Vizesi Eğitim İzni Çalışma İzni Daimi Oturma Seyahat Belgesi Başvurunuzla birlikte usulüne uygun doldurulmuş ve imzalanmış VFS Rıza Formunun ibraz edilmesi zorunludur. |
2. Bilgi edinin ve başvurunuza başlayın | Vize başvurunuza başlayın Vize başvuru formunu indirebilir, doldurabilir, doldurulmuş formun çıktısını yazıcıdan alabilir ve ibraz için Vize Başvuru Merkezine yanınızda getirebilirsiniz. Ayrıca, başvurunuzu online olarak doğrudan Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosuna (IRCC) iletebilirsiniz. internet ortamında doldurun Başvuru formunu Doldurulmuş form (barkodlu sayfalar) beyaz, kaliteli, parlak olmayan kağıda üzerine bir lazer yazıcıda yazdırılmalıdır. 2D barkodun net bir şekilde ve kaliteli bir kağıda yazdırılmasını sağlayın. El yazısıyla doldurulmuş formlar kabul edilmeyecektir. Vize kategoriniz geçerli IRCC belge kontrol listesine göre destekleyici belgeleri sunmanız gerekecektir. Resmi IRCC belge kontrol listesinde belirtilen bazı destekleyici belgeleri sunamayacak olmanız halinde, feragat formunu doldurarak imzalamak ve başvuru formunuza eklemek zorundasınız. Gizlilik Politikasını okumanız ve onay formunu doldurarak başvuru formunuza eklemeniz gerekecektir. Eksiksiz ve imzalı onay formunu başvurunuza eklememeniz halinde, personelimiz size yardımcı olamayacak ve başvurunuz size iade edilecektir. |
3. Randevu alın | Bir Vize Başvuru Merkezi seçin ve randevu alınVize başvurunuzu yaptıktan sonra, parmak izlerinizi ve fotoğrafınızın alınması için Vize Başvuru Merkezinden bir randevu almanız gerekmektedir. Bunlar, “biyometrik bilgiler” olarak bilinmektedir. Randevunuzu aldığınızda, randevu yazısıyla birlikte bir randevu onay e-postası alacaksınız. Bir aile veya grubun bir üyesiyseniz, aile veya grubunuzun her üyesi için ayrı ayrı randevu almanız gerekmektedir. |
4. Ücretlerinizi ödeyin | Ödemeniz gereken tutarı öğreninBaşvurunuzu tamamladığınızda, vize başvuru ücretinizi ödemeniz gerekecektir. Formu indirdikten sonra yazdırarak Vize Başvuru Merkezine yanınızda getirmek istiyorsanız, ödemenizi randevunuz esnasında yapabilirsiniz. Talimatlara göre Kanada Hükümeti Ücretini ve biyometri ücretini ve Hizmet Ücretleri sekmesine göre VFS Global ek hizmet ücretlerini ödemeniz gerekecektir. IRRC internet sitesindeki. |
5.Bir Vize Başvuru Merkezini ziyaret edin | Aldığınız randevuya gidinizBaşvurunuzu online ortamda yapmamış olmanız halinde, doldurulmuş vize başvuru formunuzu Vize Başvuru Merkezine şahsen ibraz etmeniz gerekmektedir. öğrenin Vize Başvuru Merkezinde hangi işlemlerin yapıldığını öğrenin. Biyometrik bilgilerinizi ibraz etmeniz gerekmiyor ise, Vize Başvuru Merkezini iş saatleri içinde herhangi bir zamanda ziyaret ediniz. iş saatleri . Kanada Vize Başvuru Merkezine geldiğinizde, başvurunuz ve biyometrik bilgileriniz (gerekliyse) alınacaktır. İlgili Vize Başvuru Merkezi hizmet ücretlerini ödeyin ve ilgili makbuzu alın. Bu makbuzda, başvurunuzun durumunu online takip edebilmenizi sağlayacak benzersiz bir takip numarası bulunmaktadır. |
6. Başvurunuzu Takip Edin | Başvurunuzun durumu hakkında bilgi alınKararınız Vize Başvuru Merkezine iade edildiğinde bir güncelleme e-postası alacaksınız. E-postaya kolaylıkla ulaşamamanız halinde veya daha ayrıntılı takip bilgileri istiyorsanız, doğrudan telefonunuza gönderilen SMS ile güncelleme almayı tercih edebilirsiniz. Bu hizmetin ziyaret ettiğiniz Vize Başvuru Merkezinde sunulup sunulmadığını öğreniniz. Ayrıntılı bilgi almak için başvurunuzu takip edin sayfasını ziyaret ediniz. |
7. Pasaportunuzu teslim alın | Pasaportunuzu Vize Başvuru Merkezinden teslim alınVize başvurunuza ilişkin karar verildikten sonra, belgelerinizi Vize Başvuru Merkezinden teslim alabilir veya belgelerinizi bir ücret karşılığında kurye ile size gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Bu hizmetin ziyaret ettiğiniz Vize Başvuru Merkezinde sunulup sunulmadığını öğreniniz. Karar zarfını Vize Başvuru Merkezinde şahsen teslim almak için, aşağıdakileri sunmanız gerekmektedir: Pasaportunuzun mühürlü kimlik bilgileri sayfasının bir kopyası Ayrıca, karar zarfınızı Vize Başvuru Merkezinden almak için bir vekil atayabilirsiniz. Vekiliniz aşağıdakileri sunmalıdır:: Vekilin adı ve başvuru sahibiyle ilişkisini gösteren imzalı Vize Başvuru Merkezi hizmetler onay formu Kanada’ya planlanan giriş tarihinde geçerli olmasını, gerekli giriş sayısı ve gezinin amacına uygun olduğunu temin etmek için düzenlenen vizenin ayrıntılarını kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Karar zarfınızı teslim aldıktan sonra derhal bu bilgileri kontrol etmeniz gerekmektedir. Geçerlilik süresi ve giriş sayısının belirlenmesi Vize Bürosunun yetkisindedir ve başvurunuzda talep ettiklerinizden farklı olabilir. |
Kanada Vizesi İçin İstenen Evraklar
Pasaport: Pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekmekte ve pasaportun geçerlilik tarihi dönüşünüzden 3 ay sonrasını da kapsaması gerekir. Ayrıca pasaportta son 2 boş sayfanın bulunması şarttır.
Kanada Vize Başvuru Formu: İngilizce olarak eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması şarttır. Türkçe olarak doldurulduğu takdirde kabul edilmemektedir. Eski pasaportunuz varsa onların fotokopileri ve asılları
Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş olup 2 adet biometrik fotoğraf. Biometrik fotoğraf 35×45 mm ölçülerde, arka fonu beyaz ve yüz şeklinizin tam görünür olması gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı fotokopisi
Anne, baba, çocuk ve kardeş bilgilerini gösteren tam vukuatlı aile nüfus kaydı
Sabıka Kaydı Niyet Mektubu: Kanada’ya gidiş amacınızı belirten ve gittiğinizde neler yapacağınıza dair kendi cümlelerinizle İngilizce olarak yazılmalıdır.
Davetiye: Aile/Arkadaş ziyaretinde bulunacaklar için karşıdan yollanmış belge. Gönderen kişinin pasaport fotokopisi ve bilgileri de dâhil edilmelidir.
Sağlık Sigortası: Kanada’ya seyahat edecek kişilerin, Uluslararası geçerliliği olan Seyahat Sağlık Sigortası yaptırdığını gösteren belgenin vize evraklarına dâhil edilmesi gerekmektedir.
Otel ve Uçak Rezervasyonları: Kanada’da kalacağınız süre içerisinde konaklama yapmayı planladığınız otel vb. rezervasyonu yaptırdığınıza dair belgenin çıktısı ve Kanada’ya gidiş-dönüş olarak aldığınız uçak biletinizin resmi belgesi vize başvurusunda sizden talep edilmektedir.
Banka hesap bilgileri ve hareketleri: ( Son 3 aylık hesap dökümünün kaşeli ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.)
Maaş bordrosu: Son 3 ayı belirtmesi gerekmektedir. Vizeye başvuran kişi reşit olmaması halinde yalnız seyahat edecekse ebeveynin noter tasdikli muvafakatnamesinin alınması gerekmektedir. Kişinin çalıştığı kuruma ait bilgiler ve bu bilgileri destekleyen imzalar, belgeler başvuru evrakları arasına dahil edilmesi gerekmektedir. Çalışanlar; için son 3 ayı kapsayan maaş bordrosu ve SGK işe giriş, hizmet dökümü belgeleri Şirket sahipleri ve işverenler için; banka hesap bilgi ve belgeleri, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve ticaret odası kaydı gibi evrakları başvuru belgelerinde bulundurmaları gerekmektedir.
Kanada Öğrenci Vizesi için başvuru yapacakların; üniversite, kurs veya okuldan kabul edildiklerini belgeleyen evrakların başvuru belgeleri arasında olması gerekmektedir. Kanada turistik vizesi için başvuracak öğrenciler için; güncel tarihli öğrenci belgesinin evraklar arasında bulunması gerekmektedir. Kanada turistik vizesi için başvuracak memurlar için; kurum tarafından hazırlanmış resmi izin belgesi ve sicil kaydı belgesi evraklar arasında bulunması gerekmektedir.
Kanada turistik vizesi için başvuracak emekliler için; emekli olduğunu gösteren belgelerin evraklar arasında olması gerekmektedir.
**Vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklarla ilgili net bilgi için ilgili ülkenin Konsolosluk/Büyükelçiliklerine ya da vize danışmanlık merkezlerine başvurulmalıdır.
A) C TİPİ KISA DÖNEM KANADA VİZESİ
Kanada Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Kanada Turistik vizesi için gerekli evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.
Kanada turistik vizesi için gerekli evrakların, randevu alınmadan önce hazırlanması önerilir. Ancak randevu aldıktan sonra da yapılabilecek bir süreçtir.
Kanada Vize Başvuru Formu ve Aile Bilgi Formu
Kanada, turist vizesi başvurularında 2 adet form talep etmektedir. Formların ikisi de eksiksiz ve doğru bilgiler ışığında doldurulmalıdır.
Kanada Vizesi Başvuru Formu özenle doldurulmalı, boşluk bırakılmamalıdır. Formda herhangi bir yanlış yapıldığı takdirde form başa dönecektir. Bunun nedeni formun sonunda sizin bilgilerinizin işlendiği bir barkodun basılacak olmasıdır. Verdiğiniz bilgiler barkoda işleneceği için, formdaki herhangi bir bilginin yanlışlığı vizenizin reddine neden olabilir. Bu nedenle form dikkatle doldurulmalıdır.
- Başvuru formunda hiçbir soru cevapsız bırakılmamalıdır.
- Doğum yeri pasaportta yazıldığı gibi; “Beşiktaş” yazıyorsa sadece “Beşiktaş” yazılmalıdır. “İstanbul/Beşiktaş” veya “İstanbul” yazılmamalıdır.
- Pasaport numarasının kodlanması esnasında hiç boşluk bırakılmamalıdır.
- E-mail adresinin yazılması mecburidir. E-mail adresi doğru verilmelidir.
Formların ikisini de eksiksiz doldurduktan sonra çıktınızı almayı unutmayız. Vize Merkezi’ne danıştığınız takdirde formu sizin adınıza, eksiksiz dolduracağız.
Pasaport
Kanada Turistik vizesi için son 10 yılda alınmış bir pasaportunuz olmalıdır. Aynı zamanda pasaport planlanan Kanada seyahati dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır. Pasaportun en az 2 sayfası boş bulundurulmalıdır. Forma bilgileri doldururken Türkçe karakter kullanılmamalıdır. Örneğin “Beşiktaş” yazacaksanız “ BESIKTAS” olarak yazılması gerekir aksi takdirde formu onaylayamazsınız.
Eski Pasaportunuz ile daha önce Schengen, Amerika, İngiltere, Avustralya ya da Yeni Zelanda vizesi almışsanız bu sayfaların fotokopisi yanınızda bulunmalıdır.
Fotoğraf
2 Adet 35×45 mm ölçülerine sahip biyometrik fotoğraf, gerekli evraklar arasına konulmalıdır. Fotoğrafın arka fonunun beyaz olmalı ve çekimde yüzü kapatan herhangi bir aksesuar kullanılmamalıdır. Fotoğrafın en az 3 ay içinde çekilmiş olmasına da dikkat edilmelidir. Fotoğraf başka bir resmi kurumda kullanılmamış olmalıdır.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
E-devlet üzerinden şifrenizle alabileceğiniz tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, mutlaka anne ve baba adını da içermelidir. Aynı zamanda ikamet ettiğiniz adresin görünmesi de önemlidir. Evli kadınlar için anne kızlık soyadının geçtiği ikinci bir belge talep edilmektedir. Evli kişilerin evlilik cüzdan fotokopisi de istenmektedir.
Nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisi de Kanada turistik vizesi için gerekli belgeler arasında bulunmalıdır.
Kanada Turistik Vize Talep Dilekçesi
Kanada Konsolosluğuna hitaben, İngilizce, ıslak imzalı, şirket kaşesi basılmış olan bir dilekçe hazırlanmalıdır. Antetli kağıda yazılmalı ve Kanada turist vizesi talep ettiğinizi belirmelisiniz. Aynı zamanda seyahat ve ülkeye dönüş tarihiniz dilekçede yer almalıdır. Dilekçede Kanada’ya gitme niyetiniz açıkça belirtilmiş olmalıdır. Kanada seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağı da dilekçede mutlaka bulunmalıdır. Eğer masraflar sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa, masrafları karşılayacak kişinin, masrafları karşılayacağını garanti ettiğine dair ek bir belge yazması zorunludur.
Kanada Turistik Vize Niyet Mektubu Örneğini Kanada Vizesi Dilekçe Örnekleri sayfasında bulabilirsiniz.
Otel ve Uçak Rezervasyonları
Kanada vizesi için seyahat edecek kişinin adına düzenlenmiş otel ve uçak rezervasyonlarınız varsa gösterilmesi gerekmektedir. Özellikle dönüş bileti aldıysanız mutlaka Kanada Konsolosluğuna sunulmalıdır.
Seyahat Sağlık Sigortası
Kanada’da kalış sürenizi kapsayacak 30.000 € (Euro) teminatlı orijinal bir seyahat sigortası yaptırmanız zorunludur. Eğer daha önceden yaptırmış olduğunuz seyahat sağlık sigortası varsa ve gidiş dönüş tarihinizi kapsıyorsa dosyanıza ekleyebiliriz. Kanada Turist vizesi için yapılacak sigorta tüm sağlık masraflarını mutlaka karşılamalıdır.
Seyahat sağlık sigortası yaptırayım seyahat sırasında kendimi güvenceye alayım diyorsanız Vize Merkezi uygun seyahat sigortası konusunda size yardımcı olacaktır.
Eğer kendi sağlık sigortanız varsa, yukarıdaki koşullara uymasına dikkat edilmelidir. Kanada koşullarına uygun seyahat sigortası ile denkliği mutlaka kontrol edilmelidir.
Finansal Belgeler
Kanada Konsolosluğu seyahatin masraflarını karşılayacağınız banka hesabına ait, son 3 aylık güncel banka hesap özetini istemektedir. Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 16.000 TL değerinde olmalıdır. Banka hesap dökümü ıslak imzalı, kaşeli ve imza sirküleri ekte bulunur bir şekilde alınmalıdır.
Banka hesap dökümü dışında kira geliri, tapu, araç ruhsatı gibi finansal durumu destekleyici belgelerin fotokopisi de Kanada Konsolosluğuna sunulmalıdır.
Masraflar sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa, masrafları karşılayacak kişi için aynı koşullarda belgeler hazırlanmalıdır.
Bunların yanı sıra, Kanada Turistik vizesi için meslek grubuna göre hazırlamanız gereken finansal belgeler aşağıdaki gibidir;
Kişi Şirket Sahibi İse
- Orjinal Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
- Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
- Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
- SGK Tescil ve Hizmet dökümü
Kişi Devlet Dairesinde Çalışıyor İse
- Görev ve İzin yazısı (kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı
- Görev kimlik kartı fotokopisi
- Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve mühürlü)
Kişi Doktor, Avukat, Tüccar İse
- Oda Sicil kaydı (Son 3 ay içerisinde alınmış)
- Güncel Şirket Evrakları (sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi)
- Meslek kimlik kartı fotokopisi
- SGK işe giriş bildirgesi ve SGK tescil ve hizmet dökümü
- Maaş Bordrosu (son aylık kaşe ve ıslak imzalı)
Kişi SGK’lı Çalışan İse
- Güncel tarihli Şirket Evrakları (faaliyet belgesinin orijinali, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopisi)
- SGK İşe giriş bildirgesi ve SGK tescil ve hizmet dökümü
- Maaş bordrosu (son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı)
Kişi Emekli İse
- Emeklilik kartı fotokopisi (varsa)
- Emekli olunan kurumdan alınmış yazı (ıslak imzalı) ya da e-devlet’ten alınmış emeklilik kaydı (SGK tescil ve hizmet dökümü) ve emeklilik maaş bilgisinin çıktısı
- Emeklilik maaşı aldığı bankadan geriye dönük 3 aylık banka dökümü ve banka yetkilisinin imza sirküleri
Kişi Öğrenci İse
- Öğrenci belgesi (güncel tarihli, orijinal)
- Muvafakat name (kişi 18 yaşından küçükse hem anne hem de baba tarafından imzalanmış noter onaylı belgenin orijinali)
- Öğrenciye sponsor olacak kişi tarafından hazırlanacak evraklar
Kanada Turistik Vizesi Ne Kaç Günde Çıkar?
Kanada Turistik vizesinin sonuçlanması yoğunluğa göre değişiklik göstermektedir.
Kanada Kaç Yıllık Vize Veriyor?
Kanada vizesi için çoklu giriş hakkı verildiği takdirde vize sahibi 6 ay boyunca dileği kadar Kanada’ya girip çıkabilir. Vize süresi başvurunuza bağlı olarak 10 yıla kadar verilebilir. Ancak Kanada’da aralıksız 6 aydan fazla kalma hakkına sahip olmazsınız. Kanada Turistik vizesi uzatılabilir mi sorusunun cevabı Hayırdır.
Kanada Ticari Vizesi
Kanada’ya ticari amaçlı bir seyahat gerçekleştirecekseniz, Kanada Ticari Vizesine başvurmanız gerekmektedir. Kanada ticari açıdan çok fazla tercih edilen bir ülkedir. Kanada ticari vizesi 6 aydan daha kısa bir süre ve sadece ticari amaçlı Kanada’da bulunmanız gerekiyorsa alınması gereken bir vizedir. Bu vize yasal olarak aynı zamanda Kanada Ziyaretçi Vizesi (Canada Temporary Resident Visa – TVR) olarak da bilinmektedir.
Kanada Ticari Vizesi Başvuru Şartları
Kanada Ticari vizesine başvuruyorsanız seyahatinizin 6 aydan daha kısa sürmesi gerekmektedir. Bunun yanı sırada Kanada’da kalmak, iş başvurunda bulunmak gibi bir planınızın olmaması gerekmektedir. Bu nedenle, başvuru sırasında Türkiye’ye geri döneceğinize dair kanıtlar sunmalısınız.
Gelir kaynağınız Kanada dışında olmalıdır. Konaklamanız ve Türkiye’ye dönüş için yeterli maddi durumunuzun olduğunu kanıtlayıcı belgeler sunulmalıdır.
Bu koşulları yerine getirebiliyor, ticari amaçlı seyahat ediyor ve geçerli bir pasaportunuz var ise, Kanada Ticari Vizesine başvurabilirsiniz.
Kanada Ticari Vizesi 6 aydan daha kısa süreleri kapsadığı için Kısa Dönemli Vize türleri arasındadır. Bu nedenle Vize Merkezi, Kanada Ticari Vize başvurularınızda size yardımcı olacaktır.
Kanada Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Kanada Ticari vizesi için istenen belgeler, diğer vize türlerinden çok da farklı değildir. Ticari vize işlemlerini gerçekleştirmek için gerekli belgeler hazırlanmalı, sistem üzerinden vize ücreti yatırıldıktan sonra randevu alınmalı ve randevuya gidilmelidir. Ticari vize için gerekli evraklarda farklılık gösteren unsur Davet Mektubudur.
Davet Mektubu
Kanada Ticari Vizesi için başvururken Kanada’ya sizi davet eden Kanadalı şirket tarafından yazılmış bir davet mektubu mutlaka evraklarınız arasında bulunmalıdır. Bu mektup sizin Ticari vizeye başvurma nedeniniz olacağı ve gerçekten ticari amaçlı Kanada’ya gideceğinizi kanıtladığı için zorunludur.
Davet mektubunun içeriğinde Potansiyel bir alıcı, yatırımcı, ticaret fuarı veya konferans ziyaretçisi, iş ortağı veya şirket tesislerine eğitim için gideceğinizi mutlaka belirtmelisiniz.
Davet Mektubunda Yer Alması Gereken Bilgiler
Kanada’ya davet edilen (Kanada ticari vizesi için başvuran) kişinin;
- Tam adı
- Doğum tarihi
- Temsil ettiği şirketin adı ve şirketteki pozisyonu
- Adresi, telefon numarası (hem iş hem de ev) ve iş e-posta adresi
- Kanada’daki şirketle olan ilişkisi ve şirketlerin iş geçmişi
- Kanada seyahatinin amacı (eğer uzun vadeli bir projenin bir parçasıysa bu seyahatin ilgisi)
- Kanada’daki şirketi ziyaret etme süresi
- Kanada’daki şirket tarafından karşılanacak konaklama ve yaşam masrafları
- Kanada’da kalacağı adres ve telefon numarası
- Bilindiği takdirde Kanada’yı terk etmek istediği tarih
Kanada’ya davet eden şirketin;
- Tam adı
- Merkezinin adresi
- Ziyaret edilecek tesislerinin adresi
- Varsa web sitesi
- Tescil tarihi
- Türünü belirten kısa bir açıklama
B) D TİPİ UZUN DÖNEM KANADA VİZESİ
Uzun bir dönem boyunca Kanada’da kalmak ve yaşamak istiyorsanız Kanada uzun dönem vize türlerinden birine başvurmanız gerekmektedir. Başvuracağınız vize türünü, Kanada’da kalmak istediğiniz süredeki amacınıza göre değişseceği için vize türünü iyi seçmelisiniz. Uzun dönemli öğrenci vizesi; Kanada çalışma izni vizesi; Göçmenlik, vatandaşlık başvurusu ya da oturma izni başvurusu gibi uzun dönemli vize türleri arasındadır.
Vize Merkezi uzun dönem Kanada vize türleri için herhangi bir danışmanlık hizmeti sağlamamaktadır. Fakat vize türleri hakkında bilgileri, başlıklara ayrılmış bölümlerde bulabilirsiniz.
Kanada Uzun Süreli Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vizeye Nasıl Başvurulur?
Kanada’ya gitmeyi belirledikten ve Kanada’daki eğitim alacağınız okuldan kabul mektubunuzu (acceptance letter) altından sonra vize işlemlerine başlayabilirsiniz. Vize işlemlerinin en uzun aşaması gerekli evrakların hazırlanması olduğu için, ilk olarak evrakları hazırlamaya başlamanız önerilir. Daha sonra Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik (CIC) resmi web sayfası üzerinden Kanada Öğrenci Vizesi için başvuru yapabilirsiniz.
Başvurmadan önce Kanada uzun dönemli öğrenci vizesine başvurmaya uygun olup olmadığınızı öğrenmek adına kısa bir anket doldurmanız istenmektedir. Kanada için Başvuru formunu doldurduktan ve vize ücretinizi yatırdıktan sonra, randevu almanız gerekmektedir. Randevu gününüze kadar tüm evraklarınızın eksiksiz bir şekilde hazır olduğundan emin olmanız lazımdır.
Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Pasaport
Kanada’da eğitim görmek isteyen Türk vatandaşlarının 10 yıl içinde aldığı, geçerli, yıpranmamış bir pasaportu bulunmalıdır. Pasaport, Kanada’da kalacağınız süredeye bağlı olarak, en az 1 yıl geçerli olmalıdır.
Kanada Vize Başvuru Formu
Kanada Vize Başvuru Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. CIC resmi sitesinden ulaşabileceğiniz bu form için ilk önce CIC sitesinde hesap açmanız ve size söylenen talimatları birebir yerine getirmelisiniz. Formun eksiksiz ve doğru doldurulması vize sonucunu etkileyeceği için çok önemlidir. “Kanada Vizesi Başvuru Formu” başlığı altından, formun nasıl doldurulması gerektiğine dair bilgilere erişebilirsiniz.
Kanada Aile Bilgi Formu
Kanada, her vize türü esnasında Kanada Aile Bilgi Formu’nu doldurmanızı talep eder. Form eksiksiz bir şekilde ve doğru bilgiler ışığında doldurulmalıdır. Yanlış bilgiler vermekten kaçınmanız çok önemlidir.
Vize Takip Belgesi
Vize Takibiniz için Vize Takip Belgesi almalısınız. Bu belge kişisel bilgileriniz ile doldurularak, daha sonra imzalanmalıdır.
Kabul Mektubu
Uzun dönemli Kanada öğrenci vizesine başvurmanız için en önemli belgedir. Eğitim alacağınız Kanada okulundan gelen kabul mektubunun yanında, kabul mektubunuzda programın haftalık ders saatini de sunmalısınız. Aynı zamanda programın başlangıç ve bitiş tarihleri mutlaka okul tarafından size ulaştırılmış olmalıdır. Tüm bu bilgiler vize için gerekli evraklar arasında yerini almalıdır. Bu koşulu sağlayamadığınız takdirde uzun süreli Kanada öğrenci vizesine başvuramazsınız.
Fotoğraf
Kanada öğrenci vizesin için biyometrik 4 adet fotoğraf istenmektedir. Fotoğraf, 35×45 mm ölçülerinde, beyaz arka fon üzerine, yüzün tam olarak göründüğü bir fotoğraf olmalıdır. Aynı zamanda fotoğrafın son 3 ay içinde çekilmiş, güncel olmasına dikkat edilmelidir.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisi Kanada öğrenci vizesi için gerekli evraklar arasındadır.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, E-devlet üzerinden şifre ile giriş yapıldığı takdirde talep edilebilir. E-devlet üzerinden aldığınız bu belgenin anne ve baba adı bilgilerini içerdiğine ve adres bilgilerin doğru bir şekilde gösterildiğinden emin olunmalıdır.
Sabıka Kaydı
Kanada, sabıka kaydına dikkat eden bir ülkedir. Bu yüzden yine E-devlet üzerinden talep edebileceğiniz sabıka kaydınız hazırladığınız belgeler arasında bulunmalıdır.
Sağlık Raporu
Kanada öğrenci vizesi için sağlık raporu almalısınızdır. Sağlık raporunu sağlık ocaklarından temin edebilirsiniz.
Öğrenci Belgesi
Eğer bir öğreniim kurumunda öğrenciyseniz güncel alınmış ve orijinal öğrenci belgesi Kanada Konsolosluğuna sunulmalıdır.
Mezun olduğunuz Okulun Transcripti ve Diploma
Daha önce eğitim aldığınız okulda aldığınız dersleri ve notlarınızı gösteren resmi bir transcript belgesi alınmalıdır. Transcript’in yanı sıra bazı durumlarda mezun olduğunuz okulun diploması da istenebilmektedir. Lütfen diplomanın aslını vermekten kaçınınız. Diploma fotokopisi yeterli olacaktır.
Dil Yeterlilik Belgesi
Kanada’ya eğer dil eğitimi için gitmiyorsanız ve başvurmadan önce IELTS ya da TOEFL gibi dil yeterlilik sınavlarına girmelisiniz. Bu sınav sonucu belgelerinin Kanada uzun dönemli öğrenci vizesi başvurusu esnasında gösterilmesinin faydası olacaktır.
Muvafakatname
18 yaşın altı iseniz, iki ebeveyn tarafından notel onaylı muvafakatname istenmektedir. Bu belgenin aslının verilmesi gereklidir. 18 yaşından büyük iseniz bu belgeye gerek yoktur.
Okul ve Konaklamanın Ödemesi Yapılmış ise Fatura Fotokopisi
Okula yapılan herhangi bir ödeme ya da konaklayacağınız yere yapılmış bir ödeme, Kanada Öğrenci vizesine başvuru niyetinizi kanıtlayıcı nitelikte olacaktır. Bu nedenden dolayı vize için gerekli evraklar arasına konulmalıdır. Ödeme yapmış kişinin sponsorunuz olacak kişi olmasında fayda vardır.
İyi Niyet Mektubu
Kanada vize talebinizin niyetini belirten, ingilizce olarak yazılmış bir mektup, konsolosluğa hitaben, isminiz ve imzanızla sunulmalıdır. Aynı zamanda gideceğiniz okul, kalma süreniz, masrafların kimin tarafından karşılanacağı gibi bilgiler de mektup da paylaşılmalıdır.
Finansal Belgeler
Kanada eğitimi için 6 aydan daha fazla bir süre masrafların karşılanabileceğine dair ikna edici finansal belgeler Kanada Konsolosluğu tarafından istenmektedir. Bu belgelerin en başında son en az 16.000 Kanada Doları bulunan 3 aylık bir banka hesap özeti gösterilmelidir. Belge imzali, kaşeli olmalı, İmza sirküleri de ekte bulunmalıdır.
Bunun yanı sıra sahip olunan tapu, kira sözleşmesi, araba ruhsatı gibi destekleyici finansal belgelerin gösterilmesi vizenin olumlu sonuçlanmasında etkili olacaktır.
Meslek gruplarına göre alınması gereken finansal belgeler değişiklik göstermektedir;
SSK’lı Çalışan İse
- Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
- Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
- Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
- SGK İşe Giriş Bildirgesi
- SGK Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
- Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
- Sponsora ait Vadesiz Banka Hesap Cüzdanları veya Vadesiz Banka Hesap Dökümleri (yukarıdaki kurala göre)
İşveren İse
- Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
- Faaliyet Belgesi Fotokopisi (son 3 aylık)
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
- Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
- Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
- SGK Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
- Vadesiz Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Vadesiz Banka Hesap Dökümleri (yukarıdaki kurala göre)
Emekli İse
- Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
- Emeklilik kartı fotokopisi ya E-devlet sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı fotokopisi
- Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
- Şahsi Vadesiz Banka Hesap Cüzdanı veya Vadesiz Banka Hesap Dökümü (yukarıdaki kurala göre)
Devlet Memuru İse
- Çalışma Belgesi
- Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
- Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi
- Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
- Şahsi Vadesiz Banka Hesap Cüzdanı veya Vadesiz Banka Hesap Dökümü (yukarıdaki kurala göre)
Kanada Çalışma Vizesi
Vize Merkezi, Çalışma vizesi uzun dönemli vizeleri arasında bulunduğu için, vize işlemleri sırasında danışmanlık hizmeti sağlamamaktadır. Ancak Çalışma vizesi ile ilgili bilgilere bu sayfadan, ilgili başlıkları seçerek ulaşabilirsiniz.
Kanada Çalışma İzni Türleri
İki tür Kanada çalışma izni bulunmaktadır. Bu kategorilerin ikisi de geçici çalışma izni olarak bilinmektedir. Çalışma izinleri isverene özgü çalışma izni ve açık çalışma izni olarak ikiye ayrılır.
İşverene Özgü Çalışma İzni:
Bunlardan ilki (Employer-specific work Permit) Türkiye’den ya da bulunduğunuz ülkeden Kanada’da çalışabileceğiniz bir işe kabul almış olmanızdır. Bu durumda Kanada Çalışma vizesine başvurmanız gereklidir. Başvurunuz esnasında çalışacağınız işyerinin tam ismi, adresi ve kimin adına çalışacağınızı belirtmelisiniz. Bunun yanı sıra ne kadar süre bu şirkette çalışacağınızı da bildirmeniz gereklidir.
Film veya televizyon yapımında çalışma; Akademik personel; belli Kanada kurumlarında araştırma yürütme; endüstriyel veya ticari ekipmanlar için tamir veya bakım-onarım işleri; Dini çalışan veya hayır işi yapan; profesyonel atlet, antrenör; dansçı, aktör, müzisyen, opera şarkıcısı; girişimci; stajyer gibi meslek grupları bu vize türüne başvurabilir.
Açık Çalışma İzni:
İkinci tür (Open Work Permit) çalışacağınız iş yerini bulmadığınız takdirde başvurmanız gereken çalışma izni vizesidir. Bu vize türüne başvurmanız için yapacak olduğunuz mesleğin Kanada tarafından kabul görmesi gereklidir. CIC resmi sitesinden mesleğinizin Kanada’da çalışmak için uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Koşullara uymayan işverenlerin listesinde “uygun olmayan” statüsü ile bulunan işverenler tarafından size iş sunuluyorsa, başvurunuz kabul edilmez. Ya da striptiz, erotik dans, eskortluk, erotik masaj gibi hizmetler sunan işverenler tarafından sunulan işler için Kanada çalışma iznine başvuramazsınız.
Kanada Sürekli Çalışma Vizesi
İşinde belli bir seviyeye gelmiş, Kanada ekonomisine katkı sağlayabilecek vasıflı işçiler, Kanada için sürekli çalışma vizesine başvurabilir. Bu sayede Kanada’ya kalıcı olarak yerleşerek çalışabilir. Bu vize türü için Express Giriş yönetimini kullanarak, 3 ayrı program ile başvuruda bulunabilirsiniz:
Federal Yetenekli İşçi Programı
Bu programa başvurabilmek için Kanada denkliği olan bir lise ya da üniversite diplomasınız olması gereklidir. Aynı zamanda istenen yabancı dil yeterlilik seviyesine sahip olmanız ve geçerli bir test sonucunuzun olması şarlar arasındadır. Son 10 yıl içinde en az 1 yıllık iş tecrübeniz olması şartları da bu programa başvurabilirsiniz için gereklidir. Yeteneğinizin ispatı için tabii tutulacağınız puanlama sisteminde 100 kriterden en az 67 puan almanız zorunludur. Bu kriterler arasında dil, iş deneyimi, yaş, eğitim gibi kategoriler yer almaktadır.
Federal Yetenekli Ticaret Programı
Bölgesel ya da ulusal seviyede verilmiş bir nitelikli ticaret sertifikanız var ise; Kanada’da en az 1 yıllık tam zamanlı bir iş teklifiniz var ise bu programa başvurabilirsiniz. Dil yeterliliği belgesi mutlaka gereklidir. Bunun yanı sıra, Ulusal Mesleki Sınıflandırma sistemine göre nitelikli ticaret için gerekli olan tüm gereksinimlere sahip olmanız aranmaktadır. Beş yıl içinde en az 2 yıl tam zamanlı ticari deneyiminizin olması da gereklidir.
Kanada Deneyimi Sınıflandırılması
Daha önce Kanada’da iş deneyimine sahip kişilerin başvurabileceği bir program türüdür. Dil yeterlilik belgesi, Kanada’da en az 12 ay tam zamanlı çalıştığınızı gösteren belge mutlaka gösterilmelidir.
Kanada Çalışma Vizesi Başvuru Uygunluk Şartları
- Kanada çalışma vizesinin süresi dolduğunda Kanada’yı terk edeceğine dair beyanda bulunup, göçmenlik görevlilerini ikna etmek zorunludur. Kanada çalışma vizesi için istenen en önemli koşul budur.
- Kanada’da çalıştığınız süre boyunca ailenize ve kendinize finansal olarak bakabileceğinizi kanıtlamak zorunludur. Kendinizi ve ailenizi geçindirecek kadar paraya sahip olmanız ve bunu yetkililere ispat etmeniz gerekmektedir.
- Herhangi bir sabıkanızın olmaması ve Kanada güvenliğini herhangi bir şekilde tehdit etmiyor olmanız gerekmektedir. Kanada güvenliğe çok önem veren bir ülkedir. Bu nedenden dolayı yasalara saygılı ve herhangi bir suç faaliyetine bulaşmamış olduğunuzu adli sicil belgenizle ispat edebilirsiniz.
- Kanada çalışma vizesi için gerekli tüm evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması gereklidir. Hazırlanacak evraklar başvuracağınız vizenin çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Bunun yanında Kanada Konsolosluğu her zaman ek belge talep etme hakkına sahiptir.
Kanada Çalışma Vizesi Başvurusu
Kanada çalışma vizesi başvurusu online olarak da yapılabilmektedir. Bunun için CIC resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Başvuru yapmak için hangi vize türüne başvuracağınıza seçmeli, yine aynı linkten başvurmak istediğiniz vize türüne göre istenen gerekli evraklara ulaşabilirsiniz.
Kanada Çalışma İzni başvurusu diğer vize türleri başvurularından çok da farklı değildir. Gerekli evrakları hazırlamalı, gerekli formları doldurmalı, vize randevunuzu almalı ve biyometrik kayıt için radevuya gitmelisiniz.
Kanada Çalışma vizesi çıkma süresi hangi vize türüne başvuracağınıza ve sezonluk olarak değişim göstermektedir.
Kanada Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar
Kanada Çalışma Vizesi türleri için istenen gerekli evrak listesi farklılıklar gösterebilse de, aşağıda sıralanan belgeler mutlaka Kanada Konsolosluğu için hazırlanmalıdır;
Çalışma İzni Başvuru Formu
Kanada çalışma izni başvuru formu eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmalıdır. Başvuru formu adınıza bilgilerin içerdiği bir barkod çıkaracağı için, verdiğiniz bilgiler vizenin sonuçlanmasında rol oynayacaktır. Barkod sayfası basılmalı ve evraklarınızın en üstünde yerini almalıdır.
Aile Bilgi Formu
Aile bireylerinizin bilgilerini içerecek form eksiksiz bir şekilde ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır.
Başvuru Ücreti Dekontu
Vize ücretini ödediğinize dair, doğru formatta bir dekont talep edilmektedir. Kanada vize ücretleri Kanada bankaları tarafından yapılan ödemeyi kabul etmez.
Pasaport
Son 10 yıl içinde alınmış, en az 1 yıl geçerli, yırtık ya da yıpranmış olmayan bir pasaportunuz olmalıdır. Kanada çalışma izni başvuru işlemlerine başlamak için resmi, umuma mahsus, hususi ya da hizmet pasaport türlerinden herhangi birine sahip olmalısınız.
Varsa eski pasaportlarınızın fotokopilerini mutlaka sunmalısınız. Özellikle Amerika’ya daha önce herhangi bir vize almışsanız, bu sayfanın fotokopisini sunmanız vize sonucunu olumlu etkileyecektir.
Fotoğraf
Kanada Konsolosluğu 35×45 mm ölçülerinde, biyometrik 2 adet fotoğraf istemektedir. Fotoğraf beyaz fon üzerine olmalı ve yüzünüzü tam olarak göstermelidir.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
E-devlet üzerinden talep edebileceğiniz bu belgede anne adı, baba adı ve adres bilgileriniz mutlaka olmalıdır. Eğer evli iseniz, mutlaka evlilik cüzdan örneğinin de çalışma vizesi için gerekli belgeler arasına girmesi gereklidir.
Sabıka Kaydı
Kanada, ülkeyi güvenlik açısında herhangi bir şekilde tehdit edecek vize başvuru sahiplerine tolerans göstermemektedir. Yasalara saygılı olduğunuzu, daha önce bir suça karışmadığınızı kanıtlamak için sabıka kaydınızı mutlaka Kanada Konsolosluğuna sunmalısınız.
Daha Önce Çalıştığınız Kurumdan Alınan Referans Mektubu
Kanada çalışma vizesine başvurmadan önce çalıştığınız işte başarılı olduğunuz işyerinden alınmış, yeteneklerinizi göz önüne seren bir referans mektubu adınıza yazılmalıdır.
Eğer Kanada’da İşe Kabul Edildiyseniz;
- İmzalanmış iş sözleşmesi
- İşvereninizden alınmış bir davet mektubu. Bu belgede;
Çalışacağınız Kanada şirketinin adı, şirketten iletişim kurulacak kişi, ofis adresi ve telefon; Pozisyonunuzu tanıtan bir iş tanımı; Şirket için çalışacağınız süre, muhtemel maaş ve taşınma veya barınma tazminatı gibi yan hakların niteliği bulunmalıdır.
- Gerekli durumlarda Emek Piyasası Görüşü, iş teklifi HRSDC onay şartından muaf değilse, bu onayın bir kopyası (işvereniniz tarafından gönderilmeli)
Eğitim Belgeleri
Mezun olduğunuz okulun diploma fotokopisi, ulaşabiliyorsanız transkript ek olarak sunulmalıdır. Bu belge Kanada ekonomisini Kanada’da çalışarak kalkındırabilecek gerekli vasıflar taşıdığınızın kanıtı niteliğinde olacaktır.
Kanada Vize Ücreti
Kanada vize ücreti vize başvurusunda bulunduğunuz türe göre değişmektedir. Kanada Büyükelçiliği tarafından belirlenen vize ücretini gerekli kurumun banka hesabına yatırmalı ve ödeme dekontunu vize başvuru evrakları ile beraber konsolosluğa sunmalısınız. Kanada vize bedeli konsolosluk harcı, biyometrik veri beyanının sisteme geçirilmesi için gerekli olan sistem ücreti ve vize başvurusunda aracılık yapan vize şirketinin hizmet bedeli olarak belirlenmektedir.
Vize hizmet bedeli | Turistik: 100 $ Öğrenci: 100 $ Çalışma: 450 $ |
Konsolosluk harcı (Kendiniz vize başvurusunda bulunmak isterseniz) | Turistik, Ticari, Aile Ziyaret, Kısa Süreli Eğitim Vizesi: 100 CAD Uzun Süreli Eğitim Vizesi: 150 CAD Çalışma Vizesi: 155 CAD |
Tüm vize türleri için parmak izi bedeli | 85 CAD |
Kanada’ya seyahat etmek isteyen vatandaşların ödemesi gereken vize harç bedeli seyahat süresi ve niteliği açısından farklılık göstermektedir. Vize başvurusu için ödenen vize ücreti herhangi bir aksilik halinde geri iade edilmemektedir.
Kanada vize ücreti vize reddi gibi olumsuz bir durumda geri iade edilmemektedir. Vize reddi almamak ve zaman kaybetmemek adına tüm işlemleri usulüne göre tamamlamalısınız. Kanada Büyükelçiliği evraklarınızda bir hata görebilir, maddi durumunuzu yeterli olarak değerlendirmeyebilir ya da seyahat amacınızı vize başvurusunda bulunduğunuz vize türü ile ilgili bulmayabilir. Bu durumda vize reddi alabilir ve planladığınız seyahat tarihinden geri kalabilirsiniz. Kanada Büyükelçiliği vize reddini açıklayabilir ya da bunu gizli tutma kararı da alabilir. Vize ret nedeniniz açıklandığında ikinci defa başvuru yaparken bu nedeni ortadan kaldırmalısınız. Vize itiraz dilekçesi oluşturabilme ve karara itiraz etme hakkınız da bulunmaktadır.Kanada Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Kanada vize başvurusunda öncelikli olarak tüm evrakların usulüne göre hazırlanması gerekmektedir. Şahsen imza ve tarih atılmalı ve ardından Büyükelçiliğe sunulmalıdır. Büyükelçilikte görevli yetkili vize başvuru evraklarınızı eksik olarak değerlendirir ve ek evrak talebinde bulunursa gerekli evrakı zaman kaybetmeden ibraz etmeniz gerekmektedir.
- Kanada vizesinde pasaportunuzun geçerlilik tarihinin seyahat bitiş tarihinin en az 6 daha ileride olması gerekmektedir. Eski ve yıpranmış pasaportlar vize reddine neden olabilmektedir.
- Kanada vize başvuru formu için Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (CIC) resmi internet sitesi üzerinden başvuru sahibi adına hesap açılması gerekmektedir.
- Online olarak doldurulan Vize Başvuru Formu eksiksiz ve tutarlı bilgiler ekseninde doldurulmalıdır. Kanada vize başvuru formu İngilizce ya da Fransızca dillerinde doldurulabilir. Vize başvuru formunda yer alan tüm soruları cevaplandırmalı ve özellikle kimlik bilgilerinizin pasaporttaki ile aynı olması gerektiğine dikkat etmelisiniz. E-posta adresinin yazılması zorunlu alanlardan biridir. Tüm soruları cevaplandırdığınızda başvuru tarihi ve elektronik imza kısımlarını da doldurmalı ve onaylamasınız. Bu esnada beyan ettiğiniz tüm bilgileriniz bir barkoda yansıtılmaktadır. Formun çıktısını alırken barkodda herhangi bir hata oluşmadığından emin olmalısınız.
- Kanada 2021 yılında parmak izi uygulamasına tabii olan ülkeler arasına katılmıştır. Bundan dolayı biyometrik veri beyanında bulunmak zorunludur. Son 10 yıl içerisinde biyometrik veri beyanında bulunmuş kişilerin bu işlemi tekrardan yaptırması zorunlu değildir. Ancak bu durumda bile kişiden tekrardan veri beyanında bulunması istenebilir. Yetkili vize merkezleri ile görüşebilir ve sistemdeki bilgilerini sorgulatabilirsiniz. Biyometrik veri beyanı için gerekli olan randevuyu aynı şekilde yetkili vize merkezleri ile irtibata geçerek alabilirsiniz.
- Kanada’ya girişiniz sırasında gerekli evrakları yanınızda bulundurmanız sınır kapısında sorun yaşamamanız adına oldukça önemlidir. Görevli memur ülkeye girişiniz sırasında Sağlık Raporu, Sabıka Belgesi, Çalışma Belgesi, İşveren İzin Yazısı, Kanada seyahat masraflarını karşılayacak maddi meblağ ve Davetiye Mektubu gibi dökümanları görmek isteyebilir. Bunun yanında pasaportunuzu da seyahatiniz boyunca yanınızdan ayırmamanız gerekmektedir. Gerekli evrakları görevli memura ibraz ettikten sonra ülkeye girişinizi rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]
Kanada Vize Başvuru Formu
Başvuru Formu Barkodu
Kanada vize formunu eksiksiz olarak doldurup, formun üzerinde yer alan tarih ve imzaları atmış olduğunuza dikkat etmelisiniz. Vize formunu eksiksiz doldurduktan sonra çıktısı mutlaka alınmalıdır. Çıktıyı almadan önce “Validate” yapmış olmanız gerekmektedir. “Validate” butonu size özel bir barkod oluşturacaktır. Başvuru formunda vereceğiniz tüm bilgiler adınıza işlenecek olan bu barkoda yansıtılacak ve tüm vize işlemi süreci boyunca size ait olacaktır. Bu yüzden form esnasında verilen bilgilerin doğruluğu vize süresince büyük önem taşır.
- Başvuru formunda hiçbir soru cevapsız bırakılmamalıdır.
- Doğum yeri pasaportta yazıldığı gibi; “Beşiktaş” yazıyorsa sadece “Beşiktaş” yazılmalıdır. “İstanbul/Beşiktaş” veya “İstanbul” yazılmamalıdır. Form Türkçe karakter kabul etmediği için İngilizce harf karakterlerine göre yazılmalıdır.
- Pasaport numarasının kodlanması esnasında hiç boşluk bırakılmamalıdır.
- E-mail adresinin yazılması mecburidir. E-mail adresi doğru verilmelidir.
- Formun doldurulması esnasında yapılan yanlışlık, işlemin tekrar başa dönmesine sebep olacaktır. Lütfen formu özenle doldurunuz.
Başvuru Formunu eksiksiz doldurduktan sonra başvuru tarihi ve elektronik imza kısmının doldurulması ve onaylanan formun çıktısının alınması ile işlem sonlanacaktır. Başvuru formundaki barkodun düzgün bir şekilde çıktısının alınması önemlidir.
Başlıca Hizmetlerimiz;
Kanada Vizesi için Başlıca Hizmetlerimiz aşağıda yer almaktadır.
- Gerekli evrakları size bildirmek ve dosyanızı gerekli formatta hazırlamak
- Sizin adınıza elçiliğe başvuru yapmak
- Online Başvuru formunuzu doldurmak
- Durumunuzu açıklayıcı elçiliğe hitaben yazılmış niyet mektubunuzu İngilizce olarak hazırlamak
- Uçak rezervasyonunuzu yapmak
- Davet mektubunuz mevcut değil ise otel rezervasyonu yapmak
- Gerekli Türkçe evraklarınızı İngilizce tercüme etmek
- Vize görüşmesi ile ilgili gerekli bilgileri size sunmak
- Son olarak da, dosyanızı elçiliğin istediği formatta hazırlamak[/box]
Kanada Vize Başvuru Bilgi Formu
Kanada Vizesi Genel Bilgiler | |
Kanada vize alma şartları |
|
Banka hesabında bulunması gereken minimum miktar | Ne kadar çok miktar o kadar iyi. Kalacağınız gün x 100 CAD Örnek 30 x 100=3000 CAD |
Gereken hesap döküm süresi | Son 3 aylık, maaşın yattığı hesap ve içinde bakiyesi olan vadesiz hesap (Girdisi çıktısı olan) |
Vize hizmet bedeli |
Güncel fiyat teklifini müşteri temsilcilerimizden talep edebilirsiniz: 0545 57175 71 |
Konsolosluk harcı (Kendiniz vize başvurusunda bulunmak isterseniz) |
|
Başvuru şekilleri | Ofise gelerek | Evrakları kargolayarak |
Başvuru işlemi ile randevu tarihi arasında geçen süre | (yoğunluğa göre değişiklik göstermektedir) |
Vizenin geçerlilik süresi |
|
Randevu günü mülakatı | YOK |
Başvuru için gerekli evraklar |
|
Başvurudan sonra işlem süresi | (yoğunluğa göre değişiklik göstermektedir) |
Hızlı – express – acil başvuru | YOK (Geçerli Amerika vizesi ya da daha önce Kanada vizesi var ise 5 iş gününde sonuçlanabilir) |
Evraklar için gerekli onaylar | Başvuru türüne göre değişir: Örneğin; maaş bordroları kaşe imzalı Öğrenci belgesi kaşe imzalı gibi vs. |
Evrak tercümesi ihtiyacı | İngilizce | Fransızca |
Cevaplama süresi | (yoğunluk durumuna göre uzayıp kısalabilir) |
Ret oranı | Vizenin çıkmasının zorluk derecesi ve Türkiye’deki ret oranı %26 6000 başvuruda |
En çok ret sebepleri |
|
Redde itiraz imkanı | YOK |
Reddi ortadan kaldırmak | YOK | Tekrar başvuru yapılabilir |
Pasaport tesliminin yapılış şekli |
|
Türkiye’de konsolosluk | VAR |
Parmak izi yeri | Bölge ayrımı yoktur. |
Konsolosluk çalışma saatleri | Pazartesi-perşembe 8.00-12.00 ve 12.30-16.45 Cuma 08.00-12.30 |
Kanada Vizesi İçin Merak Edilenler
Kanada sınırları Covid-19 artışlarından dolayı kapalı mı?
Kanada sınırları Covid-19 sonrası acil, eğitim amaçlı gidenlere, oturum izni ve vatandaşlığı olanlar için açıktı. Turistik, ticari ve aile ziyareti başvurularını acil gidişler hariç kabul etmiyorlardı. Uzun süre kapalı olan kısa süreli vize başvuruları çift doz Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson aşısı olanlar için açıldı. Aşı bilgilerini ArriveCan uygulamasını yükleme yaparak sınırdan geçebilmektedirler.
Kanada vizesi kaç günde çıkar?
Kanada vizesi başvuruları uzun süredir kapalı olduğu için yapılan başvuruların sonuçlanma süreci uzun sürmektedir. Kanada Konsolosluğu sitesinde 14 ila 30 iş günü içinde sonuçlandırabilecekleri belirtilmektedir.
Amerika vizesi olan kişiler Kanada’ya girebilir mi?
Amerika vizesi olan kişiler Kanada’ya giriş yapamaz. Kanada’ya giriş yapabilmek için Kanada vizesi almanız gerekir.
Kanada vizesi için hangi aşılar kabul ediliyor?
- Pfizer-BioNTech
- Moderna (mRNA-1273)
- AstraZeneca/COVISHIELD
- Janssen/Johnson & Johnson
30 Kasım 2021 tarihinden sonra geçerli olmak kaydıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul gören COVID-19 aşıları da artık Kanada Devleti tarafından kabul edilmeye başlanmıştır.
- Sinovac
- Bharat Biotech
- Sinopharm BIBP
Kanada vizesi ya da Kanada’ya giriş için Biontech şart mı?
Kanada vizesi başvurunuz olumlu sonuçlandıktan sonra Arrive Can uygulamasını telefonunuza indirmeli, çift doz aşı kartlarınızı yüklemelisiniz. Aksi takdirde vizeniz olsa bile ülkeye giriş yapamazsınız.
Kanada Sinovac aşısı kabul ediliyor mu?
Sinovac aşısı 30 Kasım 2021 tarihi itibari ile kabul edilmektedir.
Kanada’ya giriş için İkinci ya da üçüncü aşı üzerinden kaç gün geçmeli?
Kanada sınırından sorunsuzca girebilmek için 2 doz aşınızda vurulmuş olmalı, son doz aşınızın üzerinden 14 gün geçmiş olmalıdır. Örneğin, Son aşı dozunuzu 1 Haziran Salı günü olduysanız, 16 Haziran Çarşamba 14 gün koşulunun ilk günü olacaktır.
Kanada vizesi başvurusu ya da Kanada’ya girişler için aşı kartı zorunluluğu var mı?
Kanada vize başvurusu yapılırken başvuru sistemine aşı kartı yüklenmektedir. Ama asıl önemli olan ülkeye giriş yapmadan önce aşı kartlarını ArriveCan uygulamasına yüklemeniz zorunludur.
ArriveCan Uygulaması nasıl yüklenebilir?
Kanada havalimanında gümrükten geçerken ArriveCAN uygulamasına aşı kartlarının uçuştan 72 saat önce online yüklenmesi ve sonrasında verilen makbuzun çıktısının sunulması gerekmektedir. Yapılan her aşı dozu ayrı ayrı yüklenmelidir. Ayrıca Kanada sınır gümrüğünden geçerken ArriveCan makbuzu ile birlikte güncel 2 fotoğrafınızı da sunmanız gerekir. Mobil uygulamasını ücretsiz olarak Canada.ca sitesinden indirebilirsiniz. İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dilleri mevcuttur (cihazınızın kullandığı dile göre görüntülenir). Daha sonra yapacağınız farklı bir tarihteki seyahatiniz için iletişim ve seyahat belgesi bilgilerinizi kaydeder.
Kanada girişlerinde PCR Testi gerekli midir? Gerekli ise ne zaman yapılmalıdır?
Kanada’ya seyahat etmek için en az 14 en fazla 180 gün önceden moleküler PCR testi yaptırmış olmanız gerekiyor. Test yaptırmış olsanız dahi Kanada’ya giriş yaptığınızda, sınır görevlisi sizden varış testi talep edebilmektedir. PCR Testi havaalanında iken uygulanabilir ya da Kanada’ya giriş yaptıktan sonra 24 saat içinde sonuç veren kendi kendine test yapma kiti satın alabilirsiniz. Sonuçlarınızın çıkmasını beklerken karantinaya girmenize gerek yoktur. Varış testi ücretsizdir. 5 yaşından küçük çocuklara, varış testi yapılmasına gerek yoktur. 12 yaşından küçük çocuklar eğer aşı olmamış ise Kanada’ya giriş yapmadan 14 gün ila 180 gün öncesi COVID-19 testi yaptırmaları ya da Kanada’ya giriş yaparken varış testi yapılmalıdır. Kanada seyahatlerinin 8. Gününde ise tekrar PCR testlerini yaptırmaları gerekmektedir.
Kanada’da herhangi bir karantina uygulaması yapılıyor mu?
Kanada Devleti Covid-19 Omicron varyantı nedeniyle 31 Ocak 2022 tarihine kadar Güney Afrika, Lesoto, Eswatini, Botsvana, Mozambik, Zimbabve ve Namibya dâhil olmak üzere Güney Afrika bölgesi ülkelerinde bulunanlara ve son 14 gün içinde bu ülkelerden herhangi birine giden tüm yolculara Kanada’ya giriş izni vermemektedir.
Kanada Vatandaşları, Kanada’da daimi oturma izni olanlar ve Hindistan Yasası gereğince statü sahibi olan yolcular, aşı durumlarına ya da önceden COVID-19 geçirerek antikor testi geçmişine sahip olsalar dahi, son 14 gün içinde bu ülkelerde bulunanlar gelişmiş PCR testlerine tabi tutulmaktadır.
Bu ülkelerde bulunan kişilerin, Kanada’ya seyahatlerinden önce, ayrılıştan sonraki 72 saat içinde farklı bir ülkede PCR testi yaptırmaları gerekecektir. Kanada’ya vardıklarında ise, aşı durumlarına veya önceden yapılmış PCR testi geçmişine sahip olmasına bakılmaksızın, varış testine tabi tutulacaklardır. Ayrıca ülkeye giriş yaptıktan sonraki 8. günde PCR testi yaptırmaları ve 14 gün karantinaya alınmaları gerekecektir.
Acil durumlar söz konusu olduğunda ülke konsolosluğu ile iletişime geçilmesi gerekiyorsa neler yapılmalı?
Kanada’ya acil bir nedenle seyahat edilecek ise (1. Derece akrabanızın hastalanması, kaza geçirmesi vb. gibi) Kanada sisteminden başvuru yapıp durumun acil olduğunu gösteren belgeleri eklemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca Kanada Büyükelçiliği’ne konuyu anlatan İngilizce bir mail atabilirsiniz.
Başvuru ve seyahat tarihleri için dikkat edilmesi gerekenler.
Uçuşunuza 72 saat kala ArriveCan uygulamasını telefonunuza indirip, aşı kartlarınızı yüklemeli, gümrükten geçerken ArriveCan uygulamasından aldığınız makbuzu göstermelisiniz. Aynı zamanda 2 adet biyometrik fotoğrafınız yanınızda olmalıdır.