Merhabalar! Katar vizesi, Katar vizesi nasıl alınır? Katar vize istiyor mu? Katar’a vize var mı? Tüm detaylı bilgileri sizin için yazdık.
Bilgi Hattı
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Telefon 0545 571 75 71 E-mail: infok@kocakvize.com[/box]
Resmi adı Katar Devleti olan ülke Arap Yarımadası’nın doğusunda bulunmaktadır. Basra Körfezi ile çevrili olan, tek kara komşusu Suudi Arabistan olan Katar kişi başı gelire göre dünyanın en zengin ülkesidir. 7 ayrı belediyeye bölünmüş olan ülkenin başkenti Doha, diğer önemli şehirleri ise; El Vakra, Er Reyyan, Al Khor, Lusail, Al Rayyan’dır. Katar’ın nüfusu ise 2017 sayımına göre 2,639 milyondur.
Katar vize başvurularınız için gerekli evraklar ve vize başvuru formuna erişebilirsiniz. Katar, kısa süreli seyahatler için Türkiye’den vize talep etmemektedir. Umuma mahsus pasaport, hizmet pasaportu veya hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları Katar’a vizesiz seyahat edebilirler.
180 gün içinde 90 günü geçmeyecek olan seyahatler için bordo pasaport sahiplerinin vize almasına gerek yoktur. Katar, iş, turizm ve ziyaret amaçlı seyahatler için vize talep etmemektedir. Ayrıca 30 günlük ve tek sefer giriş sağlayan e-vize uygulaması da bulunmaktadır.
Katar vize başvurusu için elektronik vize uygulamasına giriş yapılabilir. Katar seyahati için Türk vatandaşlarının pasaportlarını, konaklama ve ulaşım belgelerini göstermeleri gereklidir. Pasaportların 10 yıldan eski olmaması ve seyahat dönüşü sonrası en az 6 aylık geçerlilik süresi olması gerekiyor.
Katar vize işlemleri için yatırımcı vizesi veya aile birleşimi konularından Vize Randevu temsilcileriyle görüşme sağlayabilirsiniz. Vatandaşlık işlemleri, göçmenlik işlemleri, pasaport ve vize yenileme işlemleri için vize başvuru merkezlerimizden destek alabilirsiniz.
Hayır, Katar Türk vatandaşlarından vize istememektedir.
Katar vize istiyor mu 2022 sorgusunda artık 30 güne kadar olan konaklamalı Katar seyahatleri için Katar vizesi almaya gerek kalmamıştır.
Katar’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarından Bordo (Umuma Mahsus) pasaport sahipleri 2 haftalık süre ile yapacakları turistik ziyaretler için vizelerini belirli bir ücret karşılığında havaalanında alabilmektedirler. Gri (Hizmet), Yeşil (Hususi) ve Siyah (Diplomatik) pasaportlardan herhangi birine sahip olmaları halinde ise Katar’da 180 gün içerisinde 90 gün kalış için vizeden muaftırlar.
Katar, 28 Mayıs 2016 yılında yürürlüğe giren uygulamaya göre farklı pasaport türlerine sahip T.C. vatandaşları için farklı vize prosedürleri uygulamaktadır. Turistik geziye çıkan umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir. Vatandaşlar, ülkeye girişte 6 ay geçerli pasaport ile konaklama ve gidiş/dönüş uçuş bilgilerinin dökümlerini göstermekle yükümlüdür. Havalimanında düzenlenen vize çok girişlidir. Hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport ve hizmet (gri) pasaportu sahipleri ise herhangi bir amaçla 180 gün içinde 90 günü aşmamak üzere ülkeye giriş yapabilmektedir.
Turistik gezilerin dışında ticari amaçlar, eğitim, araştırma ve aile birleşimi gibi nedenlerle yapacağınız seyahatler içinse vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
Kısa süreli turistik seyahatler için T.C. vatandaşlarından vize istemeyen ülkelerden biri de Katar’dır.
Katar Çalışma Bakanlığı birimi üzerinden vize talepleriniz değerlendirilir. 6 aydan 1 yıla kadar olan çalışma vizesine dair ülkeden alınan davet mektuplarına ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda kişisel ve şirket belgelerinin ibrazına karşı taleplere geçilebilir.
Katar’da bir firmada iş başvurusunun tamamlanmasının sonrasında davetiye gönderilmesi durumunda kişilerin çalışma izni alması hazır bir pozisyon mevcutsa daha kolay olacaktır. Bu davetiye ile beraber çalışma vizesi başvurusunun yapılması gerekir.
Katar’a gitmek için belirli sürelerle vize muafiyeti olsa da ülkeye girişte ibraz edilmesi gereken bazı evraklar vardır. Bunlar şu şekildedir:
• Pasaport (Geçerlilik süresi seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay olan)
• Kimlik kartı
• Otel rezervasyonu
• Gidiş-dönüş seyahat bileti rezervasyonu
**Katar’a vizesiz kalış süresinden daha uzun sürelerle gitmek isteyenler ülkede bulunma amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdır. Başvuru ve hazırlanması gereken evraklarla ilgili detaylı bilginin Katar Konsolosluğundan öğrenilmesi gerekmektedir.
Katar vize politikası içerisinde, Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği içerisinde yer alan ülke vatandaşlarının ve ayrıca Türkiye ile Malezya vatandaşlarına özgü vize serbestliği bulunmaktadır. Katar’a varıldığı zaman bu politika içerisinde yer alan ülke vatandaşları vize sorgularına girmeden Katar sınırları içerisinde rahatça dolaşabilmektedirler.
Katar’a vize alabilmek için Katar Konsolosluğuna vize başvuru talebinde bulunulmalı.
Katar’da ne kadar süreyle ikametgah edileceği alınan vize türüne göre değişkenlik gösterir.
Türkiye ile Katar arasında yapılan vize serbestliği anlaşmasından sonra en çok merak edilen konu, Katar vize süresi kaç gündür? Bu sorunun cevabı yetkili makamlarca 30 gün olarak belirtilmiştir.
30 günlük vize muafiyetinden yararlanan Türk vatandaşları, 30 günlük süre sonunda herhangi bir şekilde Katar vize uzatmaişlemi yapamamaktadır. Bu sürenin uzatılabilmesi için, Katar’a gitmeden önce 30 günden fazla olacak şekilde Katar vizesi alınmalıdır.
Katar’a gidildiğinde vize muafiyeti olmasından dolayı Katar aktarma vize işlemlerine vize sorgularının yapılmasını beklemeden transit geçiş yapılabilmektedir.
Katar ile vize serbestliği anlaşması olduğundan dolayı, Katar a vize varmı?
-Hayır Katar’a vize yoktur.
Katar a vize gerekiyor musorusuna, 14 Ağustos 2010 tarihi itibariyle hayır cevabı verilmeye başlanmıştır. Çünkü bu tarihten itibaren iki ülke vatandaşlarına vize serbestliği gelmiştir. Bu sayede, her iki ülke vatandaşı da 30 günü aşmayacak şekilde, rahat rahat ziyaretlerini gerçekleştirebilirler.
İşçi olarak gitmek için kadroya kabul edildiğinize dair firmanızdan almış olduğunuz resmi biri yazıyı sunmanız gerekmektedir. Bu şekilde giriş işlemlerinde ve işçi olarak çalışmanıza onay verilmesinde sorun yaşanmayacaktır.^
Mesleki yeterliliğe sahip olan vatandaşların belgeleri ile bunu belirtmeleri istenir. Özellikle de sağlık durumuna ilişkin alınan belgeler üzerinden çalışma iznine başvurulur. En az 6 aylık süreye göre işçilerin çalışma vizesinden faydalanmaları sağlanır.
İşçi vizesine dair çalışan ve işveren belgelerine başvurulur. Her bir belgenin eksiksiz olması üzerine sonuçlanması ortalama 15 iş günü sürer. Ancak ek belgelerin ibraz edilmesi gerekirse bu süreç uzayabilir ve 30 iş gününe kadar iş vizesine netlik kazandırılabilir.
Katar vizesi; Katar vizesi nasıl alınır? sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Bizim ile iletşime geçmek için tıklayınız.
Merhabalar! Konsolosluk Evrak tasdik onayı nedir? Nasıl alınır? Ücretleri nelerdir? Konsolosluktan sonra başka nerelerde onay…
Ankara Noter Onaylı Tercüme Nedir? Ankara Noter Onaylı Tercüme, belgelerin uluslararası veya resmi kullanım için…
Merhabalar! Yurt Dışına seyahat etmek isteyen Türk Vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları için vize gerekli…
Merhabalar! Yabancıların tabi olduğu vize rejimi hakkında sorular tarafımıza sorulmaktadır. Bizde bu yazımızda soruların cevabını sizlere…
Merhabalar! Yurt Dışına seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız yada yabancı uyruklu insanlar, bazı ülkeler için vize…
Rusya Yabancı ülke vatandaşlarına Tekdüzen Rusya E-vize Elektronik Vize düzenlemesine başlamıştır. Online vize nasıl alınır?…